ACNEWS

Halálos baktérium a kebabban: Európát megfertőzte a lengyel csirkehús

Pixabay
Pixabay
Életveszélyes étel! A Lengyelországból származó olcsó húsokban lévő szalmonella Európa-szerte fertőzéshullámot váltott ki. Halálos áldozatai is vannak.
Hirdetés
Ad image

Az új élelmiszerbotrányt a jelek szerint szalmonellával szennyezett, romlott csirke váltotta ki. Németországban, Dániában, Franciaországban, Hollandiában, Norvégiában vagy Nagy-Britanniában is több mint 100 beteg van, közül többeket még mindig kórházakban kell kezelni. Csak Ausztriában eddig 27-en betegedtek meg, egy 60 éves férfi belehalt.

Az első vizsgálatok nagy valószínűséggel a lengyelországi termelésből származó, kebabnyársakra szánt baromfira utalnak, ez lehet a fertőzés feltételezett forrására. A vizsgálatok szerint a Salmonella Enteritidis baktériumtörzs okozza. A statisztikák szerint tavaly – naponta! – 400 tonna kebabot adtak el.

A Lengyelországból származó olcsó húsok nem csak a helyi gazdáknak jelentenek hatalmas problémát mindenütt, az Európai Unió hatodik legnagyobb országa rendszeresen felháborodást kelt higiéniai hiányosságaival és minőségi problémáival. A szalmonella és a sok antibiotikum miatt a lengyel élelmiszerek a legveszélyesebbek az EU-ban- állítja a krone.at

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés