ACNEWS

Egy halott, 13 súlyos sérült: magyar busztragédia Szlovákiában

Fotó: Polícia SR / Facebook
Fotó: Polícia SR / Facebook
Magyar autóbusz karambolozott Szlovákiában a D2-es autópályán.
Hirdetés
Ad image

„A jelenlegi információink alapján budapesti és miskolci magyar állampolgárok utaztak a buszon, feltehetően nyugdíjasok. Egy halottról, 13 súlyos sérültről tudni, nyolc közepesen sérült utasról tudni, illetőleg még 37 könnyebb sérültről. Ez azt jelenti, hogy a mostani adatok szerint 59-en utaztak a járművön.”- nyilatkozta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára az InfoRádióban.

A szlovák mentőegységek 4 vagy 5 kórházba viszik a sérülteket, tette hozzá: A pozsonyi nagykövetség kollégái a nagykövetség helyszínén vannak és az összes kórházban is lesz követségi ember, hogy segítsen a tolmácsolásban, a családdal való kapcsolattartásban és minden másban.

Ha valaki a sérültekről szeretne érdeklődni, megteheti a hét minden napán 24 órában üzemelő Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központ telefonszámán.

A szlovák rendőrség közlése szerint a baleset körülményeinek kivizsgálása még zajlik, azt viszont már tudni lehet, hogy mindkét jármű vezetőjének negatív volt az alkoholtesztje.

A szlovák tűzoltók szóvivője szerint több mint 30 tűzoltó vonult ki a közeli Malackából és Pozsonyból a tragédia helyszínére. A forgalmat ideiglenesen elterelték, jelenleg az út járhatóvá tételén dolgoznak. A könnyebb sérülteket egy autóbusz szállította el a helyszínről.

Michal Palkovič frissen kinevezett egészségügyi miniszter már nyilatkozott is az eset kapcsán.

„Az Országos Mentőszolgálat Operatív Központja (OS ZZS)  és a kórházak arról biztosítottak, hogy minden sérültet azonnali, és minőségi egészségügyi ellátásban részesítenek. Mindent megteszünk azért, hogy megmentsük az életüket. Rendkívül sajnálom a baleset áldozatát, részvétem a hozzátartozóinak” – fogalmazott.

A Pozsonyi Egyetemi Kórház a balesettel összefüggésben aktiválta a traumatológiai tervet. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés