ACNEWS

Halálos idegmérget őrző kapszulákat találtak a pesti egyetemen

Rejtély, hogy miért kerültek a halálos kapszulák az ELTE-re fotó: police.hu
Rejtély, hogy miért kerültek a halálos kapszulák az ELTE-re fotó: police.hu
A több tucat kapszula egyike a világháborúban bevetett mustárgázt rejtette, egy másik a GA nevű pusztító idegmérget.
Hirdetés
Ad image

A rendőrség, a katasztrófavédelem és a honvédség is megjelent az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem társadalomtudomány tanszékén, ahol háromféle kapszulát is találtak. Mindháromban halálosan pusztító gázt rejtett. Rejtély, hogy ezek a vegyi fegyverek mikor, hogyan és miért kerültek egy békés város egyetemi tanszékére.

A Ripost információi szerint az apró, alig néhány milliméteres kapszulák egyike az első világháborúban bevetett mustárgázt tartalmazta. A másikban tabun, azaz a GA nevű gáz volt, amely szintén halálos idegméreg. Megbízható információk szerint a harmadik kapszulában egy másfajta gáz lapult, amely az első kettőhöz hasonlóan igencsak veszélyes anyagot tartalmazott. 

Úgy tudni, hogy a mini fiolákból több tucatot is találtak, a felfedezésük után pedig azonnal értesítették a rendőrséget és a Katasztrófavédelmet is. A lap úgy tudja, hogy a kapszulákat és a bennük lévő mérges gázokat később a honvédség szállította el az intézményből. 

A lap az üggyel kapcsolatban megkereste a rendőrséget, ahol értesüléseiket nem cáfolták. „Az Ön által kérdezett esettel kapcsolatban – a folyamatban lévő eljárás érdekére tekintettel – a nyomozás jelenlegi szakaszában tájékoztatást nem áll módunkban adni” – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés