ACNEWS

Halálra késelte alkalmi ismerősét egy nő a Terézvárosban

Vádat emeltek az ellen a nő ellen, aki halálra késelte alkalmi ismerősét egy terézvárosi lakásban 2020 áprilisában.

Hirdetés
Ad image

Vádat emeltek az ellen a nő ellen, aki halálra késelte alkalmi ismerősét egy terézvárosi lakásban 2020 áprilisában.

Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 43 éves nővel szemben, aki 2020 áprilisában egy VI. kerületi lakásban különös kegyetlenséggel végzett alkalmi ismerősével, egy 64 éves férfival. A vádlott ezután magához vett pár értéket, a bejárati ajtó előtti biztonsági rács miatt azonban még órákig nem tudott kijutni a lakásból – írta az Ugyeszseg.hu.

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a nő 2020 februárjában szabadult egy másik büntetőügyben elrendelt letartóztatásból, amelyet követően hajléktalan életmódot folytatott Budapesten. A nő 2020. április 16-án, délelőtt, a VI. kerületben, a Nyugati téri felüljáró alatt kéregetett az ott parkoló autósoktól, amikor a gépkocsik között elsétált az ügy sértettje, akit a vádlott leszólított, és beszélgetni kezdtek.

A sértett a beszélgetés során meghívta magához a vádlottat a VI. kerületi lakásába. Miután a nő elfogadta a meghívást, együtt sétáltak tovább a 72-es számú trolibusz Podmaniczky utcai megállójához. A járművel a Bajza utcai megállóig utaztak, ahol leszálltak, majd a sértett lakásához mentek, ahol ezután italoztak és beszélgettek.

Ilyen előzmények után, pontosabban azonban nem ismert körülmények között a nő a lakásban a sértettre támadt, és ennek során a férfit egy zsebkéssel testszerte számos alkalommal megszúrta, illetve megvágta. A sértett a karjait maga elé tartva próbált védekezni, az aktív támadás következtében azonban végül összeesett, és az elszenvedett sérülések okán rövid időn belül életét vesztette.

Az elkövető ezt követőn a lakásban értékek után kutatott, majd pár tízezer forint értékben különböző tárgyakat gyűjtött össze – egyebek mellett fúrókészletet, távcsövet, mobiltelefont, csomagolt kávét – amiket két műanyag szatyorba pakolt. A vádlott ezután megpróbált kijutni a lakásból, azonban a bejárati ajtó előtt lévő biztonsági rácsot nem tudta kinyitni, ezért segítségért kiabált. A nő végül csak órákkal később jutott ki a lakásból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói az egyik szomszéd későbbi bejelentését követően, mintegy fél napon belül elfogták a tettest, és vele szemben lefolytatták a nyomozást.

A Fővárosi Főügyészség a 43 éves nővel szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, valamint annak megállapítását, hogy a nő feltételes szabadságra nem bocsátható.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés