ACNEWS

Aljas trükk: demens lakótársára kente a gyilkosságot a hentes

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
A bíróság "különösen aljasnak" nevezte a 46 éves nő tettét.
Hirdetés
Ad image

A hentesként dolgozó 46 éves nő majdnem megúszta aljas tettét. Halálra késelte szomszédját, a 84 éves H. Ingát, a gyilkosságot pedig az áldozat demens lakótársára fogta.

Nicole 30 ezer eurót vett fel Inga H. számlájáról, és meg akarta akadályozni, hogy a lopás kiderüljön. 2022. augusztus 23-án az elkövető. maga hívta ki a rendőrséget. Azt állította, hogy sikolyokat hallott a két idős asszony lakásából. Amikor megnézte, Inga véresen feküdt a földön, mellette 89 éves, a súlyosan demens Gaby F. egy késsel a kezében. Nicole K. azt mondta, hogy ő is megsérült, amikor megpróbálta elragadni tőle a gyilkos fegyvert.

Ez a mese két hónapig tartott. Egy szakértő azonban kételkedett abban, hogy a demenciában szenvedő, és a korából fakadóan gyenge Gaby F. képes lett volna 29 alkalommal brutálisan megszúrni szobatársát. Még a bordák is megsérültek a bűncselekmény során. Egy újabb kihallgatás során Nicole K. ellentmondásokba bonyolódott, és a bíróságon kötött ki. A tárgyalás utolsó napján Jutta F. ápolónő vallomást tett. Ő abban a törvényszéki klinikán dolgozik, ahol Gaby F.-et a gyilkosság után – akkor még gyanúsítottként – elhelyezték.

„F. asszony nagyon kedves és barátságos volt, soha nem viselkedett agresszívan abban a két hónapban, amíg nálunk volt. Nagyon kiszolgáltatott volt, nem tudott egyedül enni, egyedül öltözködni és mosakodni” – mondta a bíróságon az ápolónő. Nicole K. a tárgyaláson ártatlanságát bizonygatta. Három védőügyvédje kétórás védőbeszédében a felmentését követelte. Mario Plein bíró azonban „különösen aljasnak” titulálta Nicole tették, aki  nemcsak megölt egy áratlan embert, hanem, mert egy demens nőre próbálta a gyilkosságot ráfogni. A nőre életfogytiglani börtönbüntetést szabtak ki.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés