ACNEWS

Halálra marták a kutyák az idős asszonyt

Két kutya támadt rá az idős nőre ! Fotó: Pixabay
Két kutya támadt rá az idős nőre ! Fotó: Pixabay
Hirdetés
Ad image

Az asszony családja és szomszédjai is felháborodtak azon, hogy a kutyák gazdája nagyon enyhe büntetést kapott.

Két megvadult kutya rátámadt egy 78 éves idős nőre Berzencén. Az asszony szörnyű sikoltozására egy szomszédja lett figyelmes, aki elkergette a vérszomjas ebeket. A sérült nőt azonnal kórházba szállították, ahol igyekeztek megmenteni az életét. Azonban sajnos a harapások olyan súlyosak voltak, hogy a nő két héttel később belehalt a sérüléseibe.

Az állatok nem voltak megfelelően elkerítve, ezért szabadultak ki, majd törtek a nő életére, akinek az egész testét kegyetlenül szétmarcangolták.

Az egyik szomszéd pokoli üvöltésre lett figyelmes, majd azonnal a hölgy segítségére sietett.

„Akkor láttam, hogy a két kutya valamit rángat, valami feketét. Nem lehetett látni, hogy kicsoda, vagy micsoda. Az hittem valami zsák, vagy mit tudom én, hát valami feketeség volt” – nyilatkozta a Tényeknek.

Az asszonyt végül mentőhelikopter szállította a kórház sürgősségi osztályára. Ott ellátták a sebeit, de hiába küzdöttek az orvosok a nő életéért, a támadás után két héttel belehalt a sérüléseibe.

A kutyákat a támadás után elaltatták, a gazdájukat pedig gondatlanság miatt bűnösnek ítélte a bíróság, ám a büntetésével mondhatni jól járt: két év szabadságvesztéssel sújtották, de ezt három évre felfüggesztették. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az elkövetkezendő három évben nem tartóztatják le, akkor nem kell börtönbe vonulnia.

Az elhunyt idős asszonyt sokan ismerték és szerették a környéken, közülük sokan úgy gondolják, ez a büntetés túl enyhe.

„Brutális az ilyen. És három év felfüggesztettet? Legyen szíves. Az ilyenért nem három év felfüggesztettet kéne adni, hanem 10 évet” – mondta az egyik szomszéd.

Érthető módon az asszony családja is nagyon dühös, ráadásul az is kiderült, hogy a férfi kutyái nem először okoznak gondot a környékbelieknek.

 „Ez egy régi történet, több 10 évvel nyúlik vissza, ahány kutyája volt, mindegyikkel baj volt. Járkált az utcán, mindegyik problémát okozott, volt, hogy egy gyerek megsérült. És én úgy gondolom, hogy ennek nem lesz visszatartó ereje ebben a formában” – vélekedett az elhunyt asszony egyik rokona.

A férfi egyébként a szörnyű tragédia után bocsánatot kért. Azt állította, hogy az egyik ismerőse felejtette nyitva a kaput, amin a kutyái kiszöktek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés