ACNEWS

Halott turistát tároltak egy luxushajó italhűtőjében

Hirdetés
Ad image

Úgy hangzik, mintha egy nagyon durva horrorfilm jelenete lenne – de az özvegy számára ez volt a keserű valóság.

Marilyn Jones a férjével, Roberttel együtt tavaly augusztusban indult el egy álomhajózásra a Karib-tengeren. Ám az utazásuk rémálommá változott. A Celebrity Cruises névre keresztelt hajóval tett utazás közepén Robert szívrohamot kapott, és belehalt.

Az ilyen esetekre a tengerjáró hajók fel vannak készülve: a fedélzeten hűtőberendezések vannak az elhunyt utasok holttestének tárolására, amíg le nem szállítják őket a hajóról.

Ez történt Robert Lewis Jones esetében is. A személyzet felajánlotta az özvegynek, hogy vagy a hajó következő állomásán, Puerto Ricóban, vagy hat nappal később Fort Lauderdale-ben leszállítják a hajóról.

Marilyn Jonest biztosították arról, hogy férje holttestét megfelelően tárolják a hajó hullaházában.

A nő a második lehetőség mellett döntött: megvárja, amíg a Celebrity Cruises nevű tengerjáró óriás kiköt Floridában. Ott azonban egy másik kellemetlen meglepetés várt rá …

A floridai szövetségi bíróságon szerdán benyújtott vádirat szerint: „Amikor a temetkezési vállalat alkalmazottai Fort Lauterdale-ben felszálltak, Jones úr holtteste nem volt a hullaházban. Ehelyett a holttestét a hullaházból egy másik emeleten lévő hűtőszekrényben szállították egy eddig ismeretlen időpontig. A hűtőszekrény előtt italok álltak, és a hűtőszekrény nem volt megfelelő hőmérsékletű ahhoz, hogy megvédje a holttestet a bomlástól.”

A New York Post beszámolója szerint a holttesten már zöld foltok voltak, és elkezdett puffadni. A temetkezési vállalkozók számára azonnal egyértelmű volt, hogy a holttest a bomlás előrehaladott állapotában van, és soha nem volt megfelelően hűtve.

Marilyn Jones és családja most egymillió dolláros kártérítésre perli a hajótársaságot.

„A Celebrity gondatlan és hanyag cselekedetei és mulasztásai közvetlenül és közvetlenül okozták a felperesek sérüléseit. Ugyanis, ha a felperesek tudták volna, hogy a hajón nincs működő hullaház, elszállíttatták volna Jones úr holttestét a hajóról” – áll a vádiratban.

A Celebrity Cruises 317 méter hosszú. A Meyer Werft papenburgi hajógyárában készült. A hajó 2009 júliusában teljesítette első útját.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés