ACNEWS

Halottak napja – Szerdáig este nyolcig lesznek nyitva a fővárosi temetők

 A mindenszentek ünnepe és a halottak napja alkalmából november 2-áig este nyolc óráig lesznek nyitva a fővárosi temetők - tájékoztatta a Budapesti Közművek temetkezési divíziója csütörtökön az MTI-t.

Hirdetés
Ad image

 A mindenszentek ünnepe és a halottak napja alkalmából november 2-áig este nyolc óráig lesznek nyitva a fővárosi temetők – tájékoztatta a Budapesti Közművek temetkezési divíziója csütörtökön az MTI-t.

 Október 27. és november 2. között reggel hét és este nyolc óra között tartanak nyitva a temetők, november 3-ától ismét a szokásos nyitvatartási rend lesz érvényben, azaz reggel fél nyolctól délután öt óráig látogathatók a sírkertek – közölték.
    Idén két temetőben is tartanak központi kegyeleti megemlékezést: október 31-én délután öttől az Új Köztemető szóróparcellájában, valamint november 1-jén ugyancsak délután öt órától a Farkasréti temetőben, a ravatalozó előtti téren.
    A BTI Temetkezési Divízió a legnagyobb forgalmú Új köztemetőben azzal is segíti a látogatókat, hogy igény szerint október 29-étől november 1-ig térítésmentesen, kisbusszal is eljuthatnak hozzátartozóik sírhelyéhez. A jármű reggel nyolc és délután öt óra között áll rendelkezésre – írták.

A kegyeleti helyszínek nyugalmának biztosítása érdekében október 29-étól november 2-áig a temetőkbe gépjárművel tilos behajtani. Kivétel ez alól az Új köztemető, ahova ebben az időszakban díjmentesen lehet behajtani.

    

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az európai uniós országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező látogatót szállító gépjárművek időkorlátozás nélkül hajthatnak be a temetőkbe, ha ezt a sírkertek forgalma lehetővé teszi. Mozgásukban korlátozott látogatóikat arra kérik, hogy ezeken a napokon lehetőség szerint inkább a kisebb forgalmú délelőtti órákban keressék fel a temetőket.
    

Az Angeli úti és a Tamás utcai temetőben azonban – kis méretük miatt – egyáltalán nincs lehetőség a gépjárműforgalomra – írták.
    

A biztonságos temetőlátogatás, valamint a forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a BTI a temetőkben megerősített rendészeti szolgálatot biztosít, valamint a kerületi rendőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök is járőröznek majd.
    

A BTI a Farkasréti temető ravatalozóját és az Óbudai temető bejáratánál található kápolnát mindenszentek és halottak napján sötétedéstől az alkalomhoz illő, kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel világítja meg – jelezték.

MTI

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés