ACNEWS

Hamilton a Ferrarihoz igazol

Lewis Hamiltont rekordösszegért igazolná le a maranellói csapat/fotó: Mercedes
Lewis Hamiltont rekordösszegért igazolná le a maranellói csapat/fotó: Mercedes
Lázban ég a Forma-1: a hétszeres világbajnok leléphet a Mercitől.
Hirdetés
Ad image

Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazol? Na, ez aztán a tisztánlátás! Miután vad találgatások keringtek Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzőjének esetleges Ferrarihoz való átigazolásáról, a Scuderia csapatfőnöke és a Forma-1-es rekordvilágbajnok most tisztázta a dolgokat!

Nem érkezett ajánlat a britnek – állította Frederic Vasseur a Monacói Nagydíj csütörtöki paddockjában tartott médiaülésen.

„Nem küldtünk ajánlatot Lewis Hamiltonnak. Nem tettünk ilyet. A szezon ezen szakaszában minden héten van egy pilótacsere-sztori” – mondta Vasseur. Nem sokkal később Hamilton a hivatalos sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy érkezett-e ajánlat a Ferraritól, azt mondta: „Nem”.

Csakhogy a Daily Mail című angol lap nemrég arról számolt be, hogy a Ferrari hamarosan 46 millió euró körüli fizetéssel járó szerződést kínál Hamiltonnak a következő szezonra, és különböző forgatókönyveket vázolt fel.

Ezek között még az is szerepelt, hogy a 38 éves versenyzőt lecserélnék a Ferrari pilótájával, Charles Leclerc-rel. Két hete Carlos Sainzot az Audihoz, egy hete Leclercet a Mercedeshez társították.

„Most magamra maradtam” – viccelődött akkor Vasseur. Hamilton többször hangsúlyozta, hogy a német gyári csapatnál látja a jövőjét. Jelenlegi szerződése az idei szezon után lejár.

Elmondta, hogy csapata a színfalak mögött szorosan együttműködik egy új szerződésen a Mercedes csapatfőnökével és motorsportfőnökével, Toto Wolffal. Nem ő maga tárgyal, mint korábban, így jobban tud a versenyzésre koncentrálni – magyarázta Hamilton.

Vasseur és Hamilton régóta ismerik egymást. A Ferrari csapatfőnöke pedig kijelentette: „Szerintem minden csapat szeretné egyszer megszerezni Hamiltont, badarság lenne nem ezt mondani” – idézte az olasz csapatfőnök szavait a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés