ACNEWS

Hamilton újra boldog, második lett a Spanyol Nagydíjon

Lehet, hogy Hamilton nem 7, hanem csak 6-szoros világbajnok lesz Fotó: Mercedes
Lehet, hogy Hamilton nem 7, hanem csak 6-szoros világbajnok lesz Fotó: Mercedes
Feltámadt a Mercedes, Hamilton a második, Russel a harmadik helyen ért célba.
Hirdetés
Ad image

Egyelőre véget ért Fernando Alonso tündérmeséje a Spanyol Nagydíjon, sérült autójával ezúttal csak a hetedik helyen ért célba. Ha akarta volna, Lance Strollt maga mögé utasítva hatodik is lehetett volna. De nem akarta.

Mindenesetre az évad legunalmasabb futama volt a Spanyol Nagydíj, annak ellenére, hogy az m4 sportriportere, Wéber Gábor nem győzött lelkendezni, milyen izgalmas versenyt látnak a nézők. Pedig sok meglepetés nem történt az álmos futamon.

Max Verstappen ezúttal is óriási fölénnyel agyonverte a mezőnyt, és persze a csapattársát, Sergio Perezt, aki 32 másodperccel mögötte, negyedikként ért a célba. Már szombaton az időmérő edzésen sejteni lehetett, hogy a Mercedes a második erő lehet a Red Bull mögött. Lewis Hamilton magabiztosan lett a második, míg a csapattársa, George Russel pedig a harmadikként állhatott a dobogóra.

Az ötödik helyen Carlos Sainz, a Ferrari pilótája, mögötte Lance Stroll, majd Fernando Alonso futott be. Őt követte Esteban Ocon, kilencedikként Tsunoda, tizedikként pedig Zhou ért a célba.

A Mercedes sikerét jól jelzi, hogy miközben George Russel a 12-ik helyről startolva ért fel a dobogóra, Lewis Hamiltont a szurkolók megválasztották a Nap Versenyzőjének is. A Ferrari teljesítménye viszont ezúttal is óriási csalódást okozott a szurkolóinak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés