ACNEWS

DNS-e mentette meg a haláltól a sorozatbetörő medvét

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Eleinte 40 betörés fűződött a nevéhez, de a DNS bizonyíték miatt, mára „csak” 21 bűntény miatt vádolják.
Hirdetés
Ad image

„Hank, a tank” – így hívják azt az elhízott hatalmas fekete medvét, aki úgy döntött kihagyja a téli álmot, hogy a kaliforniai Tahoe-tó környékén élő embereket megfossza a pizzájuktól és jégkrémjüktől. A 227 kilogrammos tolvaj egy éven keresztül volt szökésben. (Egy átlagos fekete medve az Egyesült Államok nyugati részén 45kg és 136kg közötti súlyú.)

A Kaliforniai Halászati és Vadvédelmi Hivatal (CDFW) nemrég kiadott közleményében viszont azt írta, hogy a szakemberek biztonságosan mozgásképtelenné tették a medvét.

Hank -, aki valójában egy nőstény medve és háromgyermekes anya,- az emberek kukáiból származó fagylalt- és pizzamaradékokból való lakmározás eredményeként nőtt fel ekkorára. Nem bogyók és lárvák fogyasztásával hízott el így. Most egy coloradói menhelyre kerül, míg utódai Kaliforniában maradhatnak.

Kezdetben 40 lakásbetöréssel vádolták, de a DNS vizsgálatok alapján később felmentették, amikor kiderült, hogy két másik medve is érintett. Így csak 21 bűntény köthető hozzá.

A szakértők úgy vélik, Hank megtanulta, hogyan használja az erejét arra, hogy betörjön az otthonokba, és nem félt az emberektől.

„Amikor egy medve erőszakkal tör utat magának egy garázsajtón keresztül, vagy feltépi a bejárati ajtót, ahol emberek vannak bent, az eléggé szemtelen és szokatlan” – mondta Peter Tira, a CDFW szóvivője. A hatóságok azt mondták, hogy az eutanáziára lehet szükség, mert a vadállat annyira megbarátkozott az emberekkel. A kampányolók azonban inkább az áttelepítéséért fellebbeztek, és úgy tűnik, teljesült a kívánságuk – írja a DailyStar.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés