ACNEWS

Harmincan lógtak fejjel lefelé fél órán át a vidámparkban – VIDEO

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy vidámpark 30 látogatója csúnyán pórul járt, miután leállt a gép, amin ültek. Fejjel lefelé lógtak majd 30 percig.
Hirdetés
Ad image

Körülbelül 30 embert kellett kimenteni egy oregoni vidámparkból, miután az AtmosFear nevű lengőtorony, amin ültek elakadt. Ezzel annyira nem is lett volna gond, de a gép akkor akadt el, amikor éppen fejjel lefelé lógtak az utasai. Egy, a vidámparkban tartózkodó pár filmezte le az esetet, amiről két videó is készült. Ezekből kiderült, hogy körülbelül 30 percet töltöttek az utasok az egekben ebben a pozícióban.

@chrisxryan

The ride got stuck and everyone is suspeneded upside down. This is terrfying. They just to close the park #scaryride #oakspark

♬ original sound – Chris Ryan

A látogatóknak el kellett hagyni a parkot, miután lezárták azt vészhelyzetre hivatkozva. A második videón látható, hogy fél órával gép megakadása után lendült újra mozgásba. Szerencsére mindenki jól van, azonban az internet világát finoman fogalmazva is sokkolta az esemény. Rengetegen annak kezdtek el utánajárni, hogy mennyi időt lehet eltölteni fejjel lefelé, mások már a gondolatától is rosszul lettek annak, hogy így kelljen eltölteniük akár 2 percet is.

https://www.tiktok.com/@chrisxryan/video/7380544943367949614

A miheztartás véget pár percnél tovább egészségtelen fejjel lefelé lógni, olyannyira, hogy a 3 perc is már soknak számít. A MedicalNwewsToday-on olvasható információk szerint az, ha túlzásba visszük a lógást komoly kockázatokkal járhat. Ide tartozik a vérnyomás megemelkedése, ami a stroke és a szívroham kialakulásának kockázatát növeli, valamint a szemeket, valamint a kopanyaűrt érő nyomás is. A kutatók a fordított testhelyzetet összefüggésbe hozzák a glaukómával, a szem mögött kialakuló nyomással, amely károsíthatja a látóideget. Az inverzió változásokat okozhat a koponyaűri nyomásban, azaz a koponyán belüli nyomásban. A koponyaűri nyomás hirtelen megnövekedése súlyos szövődményekhez vezethet, mint a szívroham. Bár a fejjel lefelé lógás alapvetően nagy kockázattal jár, de nem halálos. Azonban halálos kimenetelű szövődményei lehetnek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés