ACNEWS

Három embert ölt meg a traktoros, nem állt meg a Stop táblánál

Hiába a tények, a traktoros nem ismerte be a felelősségét Fotó: police.hu
Hiába a tények, a traktoros nem ismerte be a felelősségét Fotó: police.hu
Ha a felelőtlen traktoros megáll az elsőbbségadás kötelező tábla előtt, biztosan elkerülhette volna a tragédiát.
Hirdetés
Ad image

Mint azt az AcNews megírta, ősszel, a betakarítás idején ugrásszerűen megnő a mezőgazdasági gépek, vontatók által okozott halálos balesetek száma. És akkor még nem beszéltünk az esős időben az útra sarat felhordó traktorokról, ami közvetve szintén rendkívül balesetveszélyes.

A Szekszárdi Járásbíróság tárgyalást tartott abban a büntetőügyben, melyben egy traktorost három ember halálát eredményező közúti baleset okozásával vádolnak. A tragédia négy éve, október 2-án a kora reggeli órákban történt. Egy traktoros a pótkocsijával a 6235-ös számú mellékúton Tengelic irányából Szedres irányába közlekedett. Azonban nem állt meg a mellékút és a főút kereszteződéséhez érve a Stop táblánál, nekiütközött a jobbról 120 kilométeres sebességgel haladó kocsinak – írta a biróság.hu.

Ennek következtében a kisautóban utazók közül hárman életüket vesztették, a sofőr pedig súlyosan megsérült. A traktoros 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. Hiába egyértelműek a bizonyítékok, a traktoros az előkészületi ülésen nem ismerte be a bűnösségét, ragaszkodott a tárgyaláshoz való jogához. De vallomást nem kívánt tenni. A járásbíróság most tanúkat hallgatott meg, a következő tárgyalás a szakértői bizonyítással folytatódik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés