ACNEWS

Három embert végeztek ki a kiskorú bérgyilkosok

Illuisztráció / Fotó: Shutterstock
Illuisztráció / Fotó: Shutterstock
A bandában elkövetett bérgyilkosságok borzolják a svédek kedélyeit. Három tinédzser beleegyezett, hogy több embert is megöl. A 15 és 16 éves fiatalok körülbelül 13 400 eurót kaptak volna minden megölt személyért.
Hirdetés
Ad image

A bérgyilkos trió egy 15, egy 16 éves fiúból, és egy 16 éves lányból állt. A munkát a legkisebb kapta meg egy bandafőnöktől. Az egy évvel idősebb fiúnak kellett volna gyilkolnia, míg a lány a fegyvert szerezte be hozzá. 13 400 eurót (kb. 5, 3 millió forint) ígértek nekik a megölt személyenként.

A trió fiú tagjai egy ifjúsági központban laktak, és már ismerték őket a rendőrségen. A fiatalabbat különösen veszélyesnek tartották. A nyomozás szerint ő vette rá végül a 16 éves társát, hogy inkább ő gyilkoljon.

Először egy 40 éves apát lőttek agyon Västbargában tavaly októberben. Nem sokkal később két nőt öltek meg egy Stockholm melletti házban. A kettős gyilkosság után a 16 éves fiú taxiba ült – de tíz perc utazás után letartóztatták. A rendőrség a gyilkos fegyvert egy utazótáskában találta meg a tinédzser mellett. A mobiltelefonján terhelő szöveges üzeneteket is találtak. Ezekből kiderült, hogy más áldozatokat is voltak a listán. Amíg a 16 éves fiú rács mögött volt, a trió másik két tagja luxus bevásárló körútra indult. Rövid idő alatt 1932 eurót költöttek ruhákra – ekkor kattant a bilincs a 16 éves lányon és a 15 éves fiún.

A trió múlt hét óta áll bíróság előtt gyilkosság, gyilkossági kísérlet, gyilkosságra való felbujtás és engedély nélküli fegyvertartás miatt – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés