ACNEWS

Három forgatókönyv készült III. Károly jövőjére

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
A rák elleni küzdelemben a nép egységesen III. Károly király mögött áll, de mi lesz vele a jövőben? Most három forgatókönyvet vázoltak fel.
Hirdetés
Ad image

Ahogy arról az AcNews is beszámolt, III. Károly király rákbetegséggel küzd. A Buckingham-palotából hétfő este érkezett bejelentés óta a családja összefogott, és az emberek is kifejezték együttérzésüket. A brit média szerint a nem részletezett rák korai stádiumban van, és a király már megkezdte a kezelést. A kérdés továbbra is fennáll: Hogyan tovább? Leonhard Horowski német királyi történész három forgatókönyvet vázol fel – írja a blick.ch.

1. forgatókönyv

„A király reagál a kezelésekre, teljesen felépül, és folytatja hivatalos teendőit” – mondja Horowski. Károly ezután teljes egészében folytatja munkáját, mintha mi sem történt volna.

2. forgatókönyv

Károly visszavesz – és hosszú távon egyre több feladatot delegál. Vilmos herceg lépne a helyébe, aki a hivatalos eseményeken is helyettesítené őt.

3. forgatókönyv

Lemondás. „Szerintem ez a legvalószínűtlenebb forgatókönyv. Nemcsak pszichológiai okból, hiszen sokáig várt arra, hogy beteljesítse életművét királyként. Elődjéhez, II. Erzsébet királynőhöz hasonlóan ő is az utolsó leheletéig uralkodni akar” – mondja Horowski. VIII. Edward király (1894-1972) után Károly lenne a második, aki még életében lemond. Dédnagybátyja lemondásának oka az elvált, középosztálybeli amerikai Wallis Simpsonnal (1896-1986) való kapcsolata volt. Hivatalosan is lemondott a trónról élete szerelméért. VIII. Edward király azonban Adolf Hitler szimpatizánsa volt – ez is szerepet játszhatott lemondásában.

„Edward király lemondása a mai napig traumatizálta a brit királyi családot. Addig az európai arisztokrácia körében az volt a mottó: aki lemond, az biztosan őrült. Ez ellentmond az európai monarchiák hagyományának is” – mondja a történész.

A megvalósíthatóság szempontjából ez nem jelentene problémát. „Károlynak csak egy hivatalos dokumentumot kellene aláírnia. Még az utódját sem kellene megneveznie, hiszen az automatikus utódot már arról is fel lehet ismerni, hogy a walesi hercegi címet viseli – ma ez Vilmos herceg” – mondja Horowski.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés