ACNEWS

Három magyar is befért a BL-győztes győri kézilabda csapatba

A győztes győri BL csapat / Fotó: MTI-Purger Tamás
A győztes győri BL csapat / Fotó: MTI-Purger Tamás
A Győri Audi ETO KC hatodik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját, mivel 30-24-re legyőzte a német Bietigheimet a budapesti négyes döntő vasárnapi fináléjában.
Hirdetés
Ad image

Ana Gros és Kari Brattset hat-hat, Győri-Lukács Viktória öt góllal, Silje Solberg 42 százalékos hatékonysággal, 16 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A győpi csapat 20-as keretébe – minő öröm – hat magyar játékos is befért a svéd szakvezető döntése alapján.

A győriek – akik egyszer sem voltak hátrányban az egész mérkőzésen – tizedszer játszottak döntőt a legrangosabb európai kupasorozatban és hatodszor – 2019 után először – győztek. Korábban az EHF Kupában négyszer, a KEK-ben egyszer voltak finalisták, de azokat elveszítették.

Per Johansson svéd szakvezető úgy fogalmazott: hihetetlen, gyönyörű volt ez a két hónap, amit eddig a friss Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztján töltött.

 „Olyan csapattal találkoztunk ma, amelyik talán az egyik legjobb volt az elmúlt hónapban. Elképesztően jó teljesítményt nyújtottak és kivégezték a Metzet tegnap, úgyhogy nagyon erős, kemény együttesre készültünk, sok egy az egy elleni párharcra” – értékelte szakmailag a német SG BBM Bietigheim ellen vasárnap 30-24-re megnyert BL-döntőt a svéd.

Hozzátette: ellenfelük minden pozícióban remek játékossal rendelkezik, akik jó csapatot alkotnak. Erről beszélt is a saját játékosaival, illetve arról, hogy figyelniük kell a tempóra, a sebességre. Meglátása szerint hatvan percig ez volt a legjobb teljesítményük védekezésben március közepe óta, amióta ő a vezetőedző.

Sandra Toft a tegnapi parádéja után talán megérdemelte volna ma is az esélyt. Azonban úgy gondoltam, hogy Silje Solbergnek is lehetőséget biztosítok, és ő is hozta ugyanazt, ez volt a kulcs. Nagyon boldog vagyok. Szerintem a védelem és a kapusok nyerik a trófeákat, ami ma is bizonyosodott és rengeteget léptünk előre védekezésben” – magyarázta Johansson.

Hangsúlyozta: ez volt a leghektikusabb hónap az életében. Ugyanis – a holland válogatott szövetségi kapitányaként – az olimpiai selejtezőtornáról érkezett a címvédő norvég Vipers Kristiansand elleni BL-negyeddöntőre, majd következett a Ferencváros és a Debrecen elleni bajnoki rangadó, illetve a BL budapesti négyes döntőjében az Esbjerg és a Bietigheim, úgyhogy volt alkalma felkészülni nagy meccsekre, extrém nyomás alatt.

Jakob Vestergaard, a Bietigheim edzője úgy fogalmazott, együttesét ma nagyon megverte a világ legjobb csapata. Tudták, hogy elöl és hátul is nagyon okosan kell majd kézilabdázniuk. De az első félidőben számos problémával küzdöttek védekezésben és a helyzetek kialakításában is. Amikor már úgy tűnt, mégis sikerrel járnak, akkor ott volt Silje Solberg. Ő elképesztően védett ma, „ezek miatt volt ez az este szenvedős”.

Győri Audi ETO KC–SG BBM Bietigheim (német) 30–24 (17–12)
Budapest, MVM Dome, 18 500 néző. Vezette: Lovin, Stancu (románok)

GYŐR: SOLBERG-OESTHASSEL – GYŐRI-LUKÁCS 5, GROS 6 (5), V. Kristiansen 2, BRATTSET 6, S. Oftedal, Fodor Cs. 2. Csere: Sandra Toft (kapus), HAUGSTED 3, Nze Minko 2, De Paula 1, Blohm, Rju Un Hi, Szöllősi-Schatzl 3, Hovden. Edző: Per Johansson

BIETIGHEIM: Moreschi – Behrend, Kudlacz-Gloc 3 (1), Gassama 2, Dulfer 2, X. Smits 2 (1), Mala 3. Csere: Lönborg (kapus), I. Smits 3, Döll 2 (1), I. HVENHELT 5, Johansen, Faluvégi D. 2. Edző: Jakob Vestergaard

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés