ACNEWS

Háromszázezer életveszélyes autót hívtak vissza

Illusztráció Fotó: Pixabay
Illusztráció Fotó: Pixabay
A Honda több százezer 2023-2024-es Accord és HR-V járművet hív vissza, a biztonsági övek előfeszítőinek hiányzó darabja miatt, ami növelheti a sérülések kockázatát egy balesetnél.
Hirdetés
Ad image

A Honda és a National Highway Traffic Safety Administration (NHSTA) közleménye szerint az előfeszítőkből – amelyek ütközéskor a helyükre húzzák a biztonsági öveket – hiányozhat egy szegecs. Ez azt jelenti, hogy az utasokat nem lehet megfelelően rögzíteni egy balesetben.

Az NHSTA az összeszerelés során elkövetett hibának tulajdonította a problémát. Több mint 300 000 Accord és HR-V lehet érintett. A forgalmazók szükség szerint díjmentesen megvizsgálják és kicserélik a biztonsági öv előfeszítő szerelvényeit.

November 16-ig a Hondához hét garanciális igény érkezett, de nem érkezett jelentés a hibás övfeszítőkkel kapcsolatos sérülésekről vagy halálesetekről. Költségtérítésre azok is jogosultak lehetnek, akik saját pénzükön már kifizették ezeket a javításokat.

Az értesítő leveleket 2024. január 8-tól kezdődően postai úton küldik ki az érintett járművek regisztrált tulajdonosainak. A visszahívással kapcsolatos további információkért a fogyasztók az NHTSA és a Honda, valamint az online visszahívási oldalakon kaphatnak tájékoztatást – közölte a cbsnews.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés