ACNEWS

2024. September 21.   |   Máté, Mirella napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Harris vereséget szenvedett Trumptól

Kamala Harris / Fotó: Shutterstock
Kamala Harris / Fotó: Shutterstock
Az alelnök sikertelenül próbálta elérni, hogy Donald Trump mikrofonja bekapcsolva maradjon, miközben nem rajta van a sor a vitában...
Hirdetés
Ad image

Kamala Harris alelnök beleegyezett az ABC News szabályaiba a Donald Trumppal jövő heti vitára vonatkozóan, engedve kampányának azon követelésének, hogy mindkét jelölt mikrofonját ki kell kapcsolni, amig nem rajtuk van a sor a vitában. A csatornának küldött levelében Harris kommunikációs tanácsadója, Brian Fallon azt írta, szerinte a formátum „alapvetően hátrányos helyzetbe hozza” az alelnököt.

„Megvédi Donald Trumpot az alelnökkel való közvetlen kommunikációtól. Gyanítjuk, hogy ez az elsőszámú oka, hogy ragaszkodott a néma mikrofonokhoz mindvégig. Ha nem egyezünk bele, azzal a kockázattal jár, hogy Donald Trump teljesen kihagyja a vitát. Ahogyan azzal már korábban is fenyegetőzött. Emiatt elfogadjuk az ABC által javasolt teljes szabályrendszert, beleértve a lenémított mikrofonokat is.” – fogalmazott Fallon.

A levél szerint, amelynek egy részét eljuttatták a Politico-hoz, Fallon más szóbeli megállapodásokat is kötött a vita formátumával kapcsolatban. A kikötések lehetővé teszik a moderátorok számára, hogy figyelmeztessék a jelölteket, ha félbeszakítják a másikat. A stáb pedig a jelek szerint tanult a hibáiból. Ugyanis ellentétben a Trump és Biden júniusi vitájával, itt jelen lesznek azok az újságírók, akik Harris mellett vannak a kampány során végig. Ráadásul közel a színpadhoz, hogy hallhassák az esetleges megjegyzéseket, amit a tévéképernyő előtt ülők nem hallhatnak.

Trump egyébként kezdetben szeretett volna beleegyezni abba, hogy a mikrofonok végig be legyenek kapcsolva. A csapata, azon belül is a főtanácsadója, Jason Miller már nem tartotta jó ötletnek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés