ACNEWS

Harry Potter ismét gyászol

Sir Michael Gambon Fotó: Wikimedia/IamIrishwikiuser
Sir Michael Gambon Fotó: Wikimedia/IamIrishwikiuser
A színész 82 éves volt.
Hirdetés
Ad image

A fiatalabb közönség világszerte Albus Dumbledore professzor szerepében, a Roxfort igazgatójaként ismerte meg. A nyolc Harry Potter-filmből hatban ő alakította a karaktert.

A Lady Gambon és fia, Fergus Gambon nevében kiadott közleményben ez áll:

„Megrendülten tudatjuk Sir Michael Gambon elvesztését. A szeretett férj és apa 82 éves korában békésen hunyt el a kórházban, tüdőgyulladás következtében. Betegágya mellett ott volt felesége, Anne és fia, Fergus is. Kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a család magánéletét ebben a fájdalmas időszakban, és egyben köszönjük a támogatás és szeretetet kifejező üzeneteket.”

Michael Gambon a színpad és a filmvászon kitüntetett és elismert sztárja volt, aki hat évtizedes karrierje során Oliviers-, BAFTA- és Emmy-díjakat nyert. De a Harry Potter-filmek voltak azok, amelyek az elmúlt években széles körben megismertették Sir Michaelt. Nemrégiben szerepelt a Sky Atlantic Fortitude című filmjében és a Judy Garlandról szóló életrajzi filmben is. Az Elder Scrolls videojátékokban a Próféta is az ő hangján szólal meg.

Sir Michael több mint 60 évvel ezelőtt k ezdte színészi pályafutását. Színészként 1962-ben debütált az Othello dublini előadásban Laurence Olivier mellett, a londoni Royal National Theatre egyik alapító tagja volt és az Egyesült Királyság, New York valamint Németország színpadain lépett fel.

Jules Maigret francia detektívet is ő alakította az ITV Maigret című sorozatában, valamint főszerepet játszott a BBC The Singing Detective című sorozatában. Az Othello volt az első filmje is 1965-ben, majd olyan népszerű filmekben játszott, mint a Gosford Park, az Álmosvölgy és a Paddington-filmek.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés