ACNEWS

Hatalmas győzelmet arattak az ukránok: reszkessetek magyarok

Magyar röplabdacsapat / MTI/Szigetváry Zsolt
Magyar röplabdacsapat / MTI/Szigetváry Zsolt
Óvóhelyre azért még senkinek sem kell húzódnia.
Hirdetés
Ad image

Egyszerűen az történt, hogy az ukrán válogatott 3-0-ra legyőzte a társházigazda belga csapatot a női röplabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű genti csoportjának hétfői játéknapján.

A magyar válogatott az ukránok sikerével nagyon nehéz helyzetbe került, ugyanis a továbbjutási remények életben tartásához a szlovénok mellett a veretlen, világbajnok szerbeket is le kellene győzniük a hátralévő mérkőzéseiken.

A mintegy négyezer néző előtt lejátszott találkozó első szettjét simán, a másodikat nagy csatában nyerték meg az Európa-liga-győztes ukránok, akik már ezzel óriási lépést tettek a továbbjutás felé.

A hazaiak a harmadik etapban ugyan mindent megtettek a szépítésért, de ez is kevésnek bizonyult, így 3-0-ra alulmaradtak, és bravúrra van szükségük ahhoz, hogy a negyedik helynél előrébb végezzenek a csoportban.

A hatcsapatos csoportokból a legjobb négy jut nyolcaddöntőbe a jövő vasárnapig tartó, belga, olasz, német és észt közös rendezésű viadalon.

Az állás: 1. (és továbbjutott) Szerbia 3 győzelem/0 vereség, 2. Lengyelország 2/1 (6 pont, 7-4) 3. Ukrajna 2/1 (6, 6-3), 4. Belgium 2/1 (6, 6-4), 5. Szlovénia 0/3 (0, 1-9, 193-255), 6. MAGYARORSZÁG 0/3 (0, 1-9, 183-247) / MTI

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés