ACNEWS

Havi 11,1 millió lesz Orbán Viktor fizetése

Orbán Viktor / Fotó: Shutterstock
Orbán Viktor / Fotó: Shutterstock
Ha megvalósul Nagy Márton terve és elérjük a havi 1 milliós átlagfizetést azzal a magyar miniszterelnö9k fizetése 11,1 millióra nőhet.
Hirdetés
Ad image

2028-ra 1 millió forintos átlagbért szeretne látni a kormány Nagy Márton nemzetgazdasági miniszterrel az élen – írja a 24.hu. Sok szakértő szerint Nagy Márton célkitűzései meglehetősen ellentmondásosak, hiszen nehéz látni, milyen forgatókönyv alapján tudják teljesíteni. Azonban az tény, hogy az álomhatár elérése a magyar képviselők számára is sokat hozhat a konyhára. A parlamenti képviselők fizetését ugyanis néhány éve az előző évi nemzetgazdasági bruttó átlagbérhez kötötték.

A képviselői alapbér a bruttó átlagbér háromszorosa. Ez alapján 2029-től a parlamentben helyet foglalók bruttó 3 millió forintért dolgoznának az Országgyűlésben. Ez alapján a parlamenti bizottsági tagoknak bruttó 3,6 millió, a frakcióvezetőknek 6 millió, a házelnöknek 8,1 millió forint járna. A miniszterelnöknek, azaz Orbán Viktornak ugyanez bér jár, amihez felveszi még a képviselői alapbért is. Így tehát (ha még akkor is ő lesz a miniszterelnök) 2029-től havi bruttó 11,1 millió forint lesz a fizetése abban az esetben, ha megvalósulnak Nagy Márton tervei.

Orbán Viktor fizetése egyébként az idén emelkedett 6,3 millió forintra, ami a magyar átlagbér 9,5-szöröse.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés