ACNEWS

Herczeg Zoli AcNews interjúja lehetett az utolsó csepp

Herczeg Zoltán / Fotó: Youtube-képernyőkép
Herczeg Zoltán / Fotó: Youtube-képernyőkép
Aztán már csak a cellában csepegtethette a fogmosáshoz a csapot... A divatguru utoljára lapunknak számolt be nagy terveiről. Két nappal később letartóztatták.
Hirdetés
Ad image

Herczeg Zoltán nemrégiben szabadult a börtönből, miután letartóztatták drogbirtoklás- és kereskedelem gyanújával. Azóta házi őrizetben él, és hetente csupán két órára hagyhatja el lakhelyét.

Egymásnak feszültek a cellatársakkal

A legfrissebb interjújában elárulta, hogy alaposan meggyűlt a baja a cellatársaival, főleg mikor megkérte az egyiket, hogy zárja el a vizet fogmosás közben, ne pocsékolja. A divatguru ugyanis elkötelezett természetvédő.

„Arra különösen büszke vagyok, hogy három hónap alatt elértem az egyiküknél, hogy fogmosás közben elzárja a vizet. Mert spórolni ‘kék’! Pedig amikor először mondtam neki, ‘a k*rva anyádat, fogd már be a pofádat, b@szd meg, dögölj meg!’ – ez volt a válasz. (…) Egymásnak ugrottunk párszor, pattant a szikra, de nem ütöttük meg egymást, mert tudtuk, az azonnali fogda, azt pedig senki sem akarja” – mesélte a Telexnek.

Százezreket költött a börtönben

Herczegnek nem volt elég a börtönkoszt. Sokszor a boltban kellett kiegészítenie a reggelijét és vacsoráját.

„Van börtönbolt, ahol lehet nagyon drágán vásárolni. Az egy hatalmas biznisz, mert tizenkilencezer fogvatartott vagy moslékot eszik, vagy iszonyú drágán vásárol a spájzban. Én százezret költöttem havonta, hogy ne dögöljek éhen, mert a bévés reggeli és vacsora nem túl sok. Reggel kapsz egész napra kb. fél kiló kenyeret, reggelire hozzá egy szelet parizert. Vacsorára volt húszgrammos sárgabaracklekvár, virágméz, esetleg mézhelyettesítő szirup, tízgrammos vaj, karfiolos pástétom, az ünnepnapi vacsora pedig afrikaiharcsa-pástétom.(…) Ha van pénzed, akkor jól élsz ott is, ha nincs pénzed, akkor ezeket eszed. Nekem a nyugdíjas szüleim meg a párom küldtek pénzt, így tudtam vásárolni” – árulta el Zoltán.

Nyitni Kék?

Az interjúban azt is elmondta, hogy úgy gondolja, nem a rengeteg marihuána miatt tartóztatták le, hanem azért mert indított egy klímamozgalmat, aminek segítségével, a háttérben egy politikai mozgalmat akart felépíteni. Kitért arra is, hogy szerinte lehallgatták a telefonját.

Bebörtönzése előtt az AcNewsnak adta az utolsó interjút. Akkor ugyanezekről a tervekről mesélt. Fokozatosan meg akarta szüntetni divatvállalkozását, hogy egy környezettudatos mozgalmat indítson.

„Ha sikerül felépíteni a Kék mozgalmat, a jövőben fokozatosan átalakítom a vállalkozásomat. A divat környezetszennyező világa helyett a környezettudatosabb, belső értékeket szeretném képviselni. Fontosnak tartom az önrendelkezést, az emberek szabadságát, a mátrixról való leválást. Úgy gondolom, az elmúlt 80 évben a mindenkori hatalmak a polgárok érdekeivel ellentétesen döntöttek” – mondta akkor lapunknak Herczeg Zoltán, majd elárulta, hogy kommunákat hozna létre az országon belül.

„Olyan közösségeket kell létrehozni, ahol egymást segítve élnek az emberek, tiszta – nem génmódosított, a világ másik végéről hozott- élelmiszert termesztenek, fúrt kútjuk van, és önállóak. Sokkal kevesebb lenne így a környezetszennyezés is. Jelenleg egymillió hektárnyi terület van Magyarországon kihasználatlanul. Ezt lehetne hasznosítani. Összenemzeti cél is lehetne ebből. Olyan, ami cselekvésre épít és nem a dühös megnyilvánulásokra.”

Az interjú után két nappal letartóztatták.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés