ACNEWS

Hét halott: nézők közé hajtott a versenyautó – VIDEÓ

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Hét ember meghalt és 21 megsérült, miután egy versenyautó a nézők közé hajtott egy autóversenyen Srí Lankán.
Hirdetés
Ad image

A baleset a Fox Hill Supercross versenyen történt vasárnap Diyatalawában, egy katonai bázisvárosban. A halottak között volt négy versenybíró, valamint több néző, köztük egy nyolcéves kislány – közölte a hadsereg.

Kevés részletet közöltek a sofőrről, az állapotáról és arról, hogy vádat emelnek-e ellene.

A hatóságok azonban közölték, hogy teljes körű rendőrségi vizsgálat folyik a hadsereg tulajdonában lévő pályán történt baleset ügyében.

A szemtanúk szerint a baleset nem sokkal azután történt, hogy egy másik autó felborult a pályán. A tisztviselők sárga lámpákkal próbálták lelassítani az autókat a helyszín körül, de ahogy az autók elszáguldottak mellettük, az egyik piros autó letért a pályáról, és a pálya szélén álló nézőkbe csapódott – írja a BBC.

A közösségi médiában széles körben megosztott felvételek a tragédia utóhatását mutatták – sikolyokat a tömegben és a helyszínre siető embereket. Öt ember a helyszínen életét vesztette, míg ketten később a kórházban haltak meg. Mások továbbra is kritikus állapotban vannak.

A közösségi médiában a Srí Lanka-iak megkérdőjelezték, hogy miért nem volt nagyobb védelem, és bírálták a biztonsági korlátok hiányát a pálya egyes szakaszain.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés