ACNEWS

Heten haltak meg az éjszakai mórahalmi balesetben

Egy szerb állampolgárságú férfi vezette azt az egyterűt, amely hétfőn éjszaka egy háznak ütközött és felborult Mórahalom belterületén, a balesetben hét ember halt meg, négy pedig megsérült - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

   

Hirdetés
Ad image

Egy szerb állampolgárságú férfi vezette azt az egyterűt, amely hétfőn éjszaka egy háznak ütközött és felborult Mórahalom belterületén, a balesetben hét ember halt meg, négy pedig megsérült – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

   

Szabó Szilvia korábban azt közölte, a baleset hétfőn 23 óra 40 perc körül történt Mórahalom belterületén, az 55-ös számú főúton. Egy szerb rendszámú egyterű sofőrje a mélységi ellenőrzésben résztvevő rendőröket meglátva nagy sebességgel megpróbált elmenekülni, de a járművel egy háznak ütközött és az autó felborult.
A balesetben hét határsértő a helyszínen meghalt és négy ember – köztük a sofőr – megsérült – mondta el a százados.
Szabó Szilvia közölte: a sofőrt, egy szerb állampolgárságú férfit, a rendőrök a helyszínen elfogták, ellene – őrizetbevétele mellett – embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt indult eljárás.
A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalom reggel fél 8 előtt indulhatott újra.
Az egyterű Baja irányából tartott Szeged felé az 55-ös főút mórahalmi belterületi szakaszán. A baleset a mórahalmi temető közelében történt, a Szegedi út és a Mező utca kereszteződésénél. Az autó egy virágbolt bejáratának csapódót, az ütközéstől az üzlet falából is kitört egy nagyobb darab. A jármű a becsapódás helyszínétől mintegy 20 méterre állt meg az oldalán. Az egyterű hátsó része összeroncsolódott, az autó alkatrészei szétszóródtak a főúton – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés