ACNEWS

Hétszer cselezte ki a halált a világ legszerencsésebb férfija

Fotó: Illusztráció / Unsplash
Fotó: Illusztráció / Unsplash
A számtalan sorscsapása után milliomossá vált, miután élete első lottószelvényével bezsebelte a főnyereményt.
Hirdetés
Ad image

Frano Selak amerikai születésű férfi 7 halálközeli élményt is túlélt, majd 5. házassági évfordulóját megünnepelve vásárolt egy sorsjegyet Horvátországban, és el is vitte a főnyereményt. A részletek még ennél is durvábbak – írja a Bors a Daily Star cikke alapján.

A korábban zenetanárként dolgozó férfi 1962-ben egy vonaton utazott, ami felborult a síneken, a szerelvény pedig a jeges folyóba zuhant. A járaton 17-en meghaltak, Frano azonban egy karcolás nélkül megúszta a tragédiát.

A férfi egyszer egy 91 méteres szikláról zuhant le az autójával, ami végül úgy ért földet, hogy Frano szerencsésen túlélte. Ezután 1963-ban katonaként kidobták egy repülőgépből, 1966-ban balesetezett a busz, amelyen utazott, 1970-ben és 1973-ban pedig két autótűzből sikerült kiszabadulnia. 1995-ben megint buszbalesetet szenvedett, de néhány karcolást leszámítva ezt az esetet is ép bőrrel úszta meg.

Ezután végre megnyugodhatott, mivel egy békés évtized következett, amelynek végén 2005-ben a feleségével Horvátországban ünnepelték a házassági évfordulójukat. A nyaraláson kipróbálták a szerencséjüket is, aminek köszönhetően egy sorsjeggyel 262 millió forintnyi nyereményt zsebeltek be. Mint kiderült, a férfi életében először vett lottószelvényt. 

A pénz nagy részét azonban nem tartotta meg, hanem szétosztotta barátai és családtagjai között, majd vett egy kis szigetet, amelyen egy kápolnát épített Szűz Máriának, hogy hálát adjon az egész életén át tartó szerencséjéért. Végül 2016-ban 87 évesen hunyt el a férfi, aki a templom megépítése után csak egy csípőprotézisre való pénzt tartott meg jutalmából – írja a Bors.

„Az én koromban már nincs szükségem másra, csak az én Katarinámra”- nyilatkozta halála előtt a világ legszerencsésebb embere.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés