ACNEWS

Hevesi Kriszta: Kitáncolok magamból minden örömöt és bánatot!

A Dancing with the Stars műsorban való szerepléssel hatalmas álma vált valóra a doktorált egyetemi oktatónak. Az AcNews arra volt kíváncsi, hogyan készül fel Dr. Hevesi Kriszta a táncos műsorra, és hogy mit jelent számára ez a fajta művészeti ág.

Hirdetés
Ad image

A Dancing with the Stars műsorban való szerepléssel hatalmas álma vált valóra a doktorált egyetemi oktatónak. Az AcNews arra volt kíváncsi, hogyan készül fel Dr. Hevesi Kriszta a táncos műsorra, és hogy mit jelent számára ez a fajta művészeti ág.

A Dancig with the Stars következő évadának próbái már elkezdődtek, melyben 12 közismert ember lép a táncparkettre, profi partenereikkel, hogy megmutassák tánctudásukat a közönségnek. A versenyzők között szerepel a népszerű szexuálpszichológus is, aki lapuknak elárulta, hogy régóta vágya, hogy a versenyzők között szerepelhessen.

„Amint meghallottam, hogy ilyen műsor lesz a TV2-ön, egyből jött a gondolat, hogy nagyon szeretnék benne részt venni. Azt tudom mondani, ha egyáltalán ilyen létezik, hogy ezt bevonzottam” – mondta az AcNewsnak Hevesi Kriszta, aki nem titkolja, hogy annyira szeret táncolni, hogy még a karantén alatt sem mondott le a kedvelt mozgásformáról.

„Olyan szinten imádok táncolni, hogy a pandémia alatt is havonta egyszer a barátnőimmel, hárman-négyen tartottunk kis házibulit, ahol kitáncoltunk magunkból mindent, a haragot, a bánatot. Egy ilyen összejövetelen sokat eszünk, mérsékelten iszunk és rengeteget táncolunk. Gyakorlatilag diszkót rendeztünk magunknak, kívánságműsorral, sőt arra is volt példa, hogy felálltunk a székekre és ott táncoltunk” – számolt be a táncos összejöveteléről Hevesi, aki azt is elmesélte, hogy a tinédzser éveket is a mozgással vészelte át.

„Serdülőkoromban a tánc egyfajta megküzdés volt, nyilván mindenki másképpen lázad fiatalon, én ezt úgy oldottam meg, hogy magamra csuktam az ajtó, maximum hangerőre tekertem a zenét, és kitomboltam magamból mindent, örömöt és bánatot. Nekem a zenére való mozgás egyfajta stresszlevezetés, nem beszélve arról, hogy egy csodálatos művészeti forma is, mely tökéletesen alkalmas az érzelmek kifejezésére, így számomra több mint puszta sport” – áradozott a tánc szeretetéről az egyetemi tanár, aki noha örömét leli a tevékenységben, többek között balettos múltja miatt hátrányból indul a versenyen.

Dr. Hevesi Krisztina és táncpartnere, Baranya Dávid

Fotó: TV2

„Én gyerekkoromban balettoztam, ebből következik, hogy semmim nem ott van, ahol lennie kéne, ez kiderült az első próba alatt. A balett és a társastánc meglehetősen távoli mozgásformák, ezért nekem majdhogynem nehezebb a reflexszerű mozdulatokat újratanulni, például ahol hajlítani kell a lábat, ott én nyújtani szeretném. Így ez a fajta balett-tanulás, amit én korábban kaptam, az inkább akadály, mint előny” – árulta el a nehézségeket és kihívásokat Hevesi Kriszta, aki azt is kifejtette, hogy az akadémiai munkakörnyezete miatt sem otthonos még neki a táncparkett.

„Én, mint egyetemi tanár sokat ülök, dolgozom a számítógépen, ezért nekem kicsit nehezebb, mint azoknak, akiknek a foglalkozásukból adódóan van valami kapcsolatuk a tánccal, mint például egy színésznek, egy énekesnek vagy egy DJ-nek. Nekem emiatt van egy kis hátrányom, viszont a másik oldalon ott van a tánc szeretete és én bízom benne, hogy ez majd előre lendít” – számolt be lapunknak a táncos lábú Hevesi, aki azt is elárulta, hogy egyelőre egyáltalán nem érzi a versengést.

„Nagyjából egy hete találkoztunk először, én azt látom, hogy mindenki kedvel mindenkit. Én személy szerint inkább egy nagy csapatként tekintek magunkra, akik örülnek annak, hogy bekerültek, nem pedig versenytársakként. A legfontosabb, hogy beszippantson és magával ragadjon a tánc” – zárta mondandóját az egyetemi oktató, aki Baranya Dávid profi táncos oldalán lép majd színpadra.

Fotó: TV2

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés