ACNEWS

Hiába kértek forró kávét az életmentők

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
2023 karácsonya. Mivel csak kicsivel később tudtak volna fizetni, a mentőhelikopter személyzetétől megtagadtak három csésze kávét egy pékségben. Nem sokkal korábban a légi angyalok egy sikeres vészhelyzeti mentésben vettek részt.
Hirdetés
Ad image

Conny Naschberger, a Heli 4 légimentője még mindig nem tudja elhinni, mi történt vele és két kollégájával a Zillertalban található Ruetz pékségben. „Egy küldetésről voltunk vissza, de a köd egy darabig megakadályozta a leszállást. Pilótánk ekkor talált egy lyukat a ködben, leszálltunk a Zillertal-völgyben Udernsbe. De ott már semmi sem működött” – mesélte. 

Ezután körülbelül két órát vártak a hideg helikopterben, hogy jobb idő legyen, aztán meg akartak inni három kávét a közeli Ruetz-ben. Ám a legénység egyik tagjának sem volt ott a pénztárcája a küldetésen – a pénz a kaltenbachi helikopter-repülőtéren volt. „Fel kellett melegednünk, és reméltük, hogy kapunk kávét és valamit enni is. Este, hazafelé fizettünk volna.” – mondja Naschberger. 

A pilóta, a sürgősségi orvos és a légimentő teljes felszerelésben állt a pultnál, és részletesen ismertette a szerencsétlen helyzetüket. „Egy alkalmazott nagyon világossá tette, hogy mindent csak azonnali fizetésre lehet kapni” – rázta a fejét Naschberger hitetlenkedve. A könyörgés nem segített, a legénységnek éhesen és szomjasan kellett visszamennie a hideg helikopterbe.

„Meggyőződésem, hogy ebben a helyzetben Tirolban minden házban kaptunk volna valamit. Kávé kérés nélkül minden kunyhóban kapható. Rendszeresen itt, a Ruetz-ben reggelizünk, és nem akartunk semmit ingyen, néhány órával később hoztuk volna a pár eurót” – hangsúlyozta a légimentő, aki ezt követően e-mailt küldött a Ruetz cégnek. A Ruetz Backhaustól érkezett visszajelzés, hogy az esetet a helyszínen megvitatják a csapattal. Utalványt is felajánlottak. „De minket nem az utalvány érdekel” – hangsúlyozza a repülési mentő. A legénység valószínűleg elkerüli ezt a helyet a jövőben – írta a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés