ACNEWS

2024. September 17.   |   Zsófia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Hiába könyörgött segítségért a kirabolt sportoló anyja a népligeti őrtől

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
Az utolsó forintját is elvettek a fegyveres rablók Valentintól a Volánbusz népligeti pályaudvarán, az őr még csak rendőrt se hívott.
Hirdetés
Ad image

Sírva, zokogva könyörgött segítségért a kirabolt Koloszár Valentin édesanyja telefonon a biztonsági őrtől, aki a füle botját sem mozgatta. Pedig előtte állt a rabló és áldozata, a magyar válogatott bokszolója, Koloszár Valentin is.

Mint azt az AcNews megírta, a sportoló Romániából érkezett a Volánbusz népligeti pályaudvarára, ahonnan az esti busszal ment haza, Kaposvárra. Csakhogy egy késsel felfegyverzett nő és férfi kirabolta, elvette tőle az utolsó forintját is.

„Egy férfi arra kért, váltsak fel neki egy 20 ezres bankjegyet. Segítettem rajta, de elszaladt, ugyanis a 20 ezres hamis volt – mesélte a történteket az Acnews-nak Koloszár Valentin. Aki a férfi után szaladt.

Szúrassam le magam?

„Amikor utolérte, megjelent a társa, egy nő. A kezében egy hatalmas konyhakéssel hadonászott a mellkasom előtt – folytatta Valentin. – A nő is pénzt követelt tőlem, elővettem a tárcámat, belenyúlt és kivette a maradék 3 ezer forintomat. Féltettem az életemet, mert mindkettőről úgy véltem, be lehetnek drogozva.”

Valentin pár perc múlva észrevette a biztonsági őrrel beszélgető rablókat, azonban hiába kért tőle segítséget. „Mit csináljak, szúrassam le magam?” – ezzel a mondattal hárította el a kérést a biztonsági őr.

„Kértem a biztonsági őrt, hogy fogja le, tartsa itt a rablóimat, segítsen visszaszerezni a pénzemet. De nem volt rá hajlandó semmire. Se arra, hogy segítsen visszakérni a pénzemet. Pedig telefonon épp vonalban voltam anyukámmal, aki sírva, zokogva kért segítséget az őrtől. Amikor megkérdeztem az őrtől, hogy mi történik, ha erőszakkal visszaveszem, a pénzemet, az őr azt felelte, hogy akkor rendőrt hív rám. De se tanácsot, se segítséget nem kaptam tőle.”

Bocsánatot vár a Volántól

Egy ember azért mégis akadt, aki segített a bajba jutott magyar válogatott sportolón. Ő a Kaposvárra induló busz vezetője. Amikor megtudta, hogy Valentint kirabolták, ingyen hazavitte a bokszolót a Somogy vármegyei városba.

„Nálam ezzel a szép gesztussal a buszsofőr lett a nap hőse – áradozott Valentin. – Másnap elmentem a kaposvári buszpályaudvarra, hogy kifizessem a buszjegy árát, de nem fogadták el a pénzt. Azt mondták, ilyesmire nincs lehetőség. De szívesen leülnék egy sörre azzal a sofőrrel, hogy megköszönjem neki az emberségét – mondta Koloszár Valentin. Aki kedden feljelentést tett a rendőrségen, és bízik benne, hogy elfogják a rablókat. És abban reménykedik, hogy a Volánbusz Zrt. bocsánatot kér tőle a történtek miatt.

Ki védi meg az utasokat?

Lapunk megkereste a Volánbusz kommunikációs vezetőjét, aki kérte, hogy küldjük el a kérdéseinket.  Erre válaszolva azt írták, hogy az elmúlt 1 évben nem történt ilyen vagy ehhez hasonló eset.

Hozzátették: Budapest, Népliget autóbusz-állomáson a biztonsági feladatokat külső cég látja el. Társaságunk felszólította a szerződéses vállalkozót, hogy a legszigorúbb vizsgálatot folytassa le az eset azonnali, teljes körű kivizsgálása érdekében. Az esetről készült kamerafelvételeket átadtuk a nyomozást végző IX. kerületi Rendőrkapitányságának, minden rendelkezésünkre álló eszközzel segítjük a hatóság munkáját.

Az AcNews alábbi kérdéseire a Volánbusz Zrt. nem adott választ.

– Biztonságban vannak-e az utasok a Volán népligeti autóbusz-állomásán?

– Helyesen reagált-e a biztonsági őr, amikor a saját testi épségére gondolva nem avatkozott a történtekbe? 

– Ki védi meg az utasokat a buszpályaudvaron?

– Hívott-e rendőröket a rablás miatt a biztonsági őr?

– Felajánlott-e bármilyen segítséget a kirabolt utasnak?

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés