ACNEWS

Hiába volt jegyük: kidobták az utasokat éjjel a vonatról

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Rendőrség segítségével evakuáltak egy vonatot éjszaka. Utasokat dobtak ki a vonatról – pedig volt megváltott jegyük.
Hirdetés
Ad image

Kalandos és hosszú utazásáról adott számot M. Éva. „Az utolsó pillanatban kaptam el a vonatot, a főpályaudvaron szálltam fel a Bregenzbe tartó 446-os Nightjetre, hogy eljussak Szent Valentinba” – magyarázza. Helyfoglalással nem rendelkezett, de érvényes jegye volt. A vonat elindult, következő megálló Bécs Meidling volt.

 „Minden előzetes bejelentés nélkül a kalauz több rendőr kíséretében megrohamozta a kocsikat, és felszólított minden helyfoglalással nem rendelkező utast, hogy hagyja el a vonatot” – mondja a károsult. „Próbáltam világossá tenni a kalauznak, hogy bár nincs helyfoglalásom, de szabad ülésen ülök. Mégis azt mondta, hogy azonnal le kell szállnom a vonatról, különben a rendőrség elvisz”.

Becslése szerint körülbelül 25 másik utassal együtt nem sokkal éjfél előtt hirtelen a peronon találta magát. „Csak annyit tehettem, hogy hívtam egy Ubert, hogy vigyen el St. Pöltenbe. A férjem végül ott vett fel.” Sokkolta az eset. Mi történt?

Az ÖBB szerint a vonat egyértelműen túlzsúfolt volt, és a menekülési útvonalak is el voltak zárva. Emiatt a főpályaudvaron és Meidlingben többször is bemondták, hogy a helyfoglalással nem rendelkező utasok szálljanak le a vonatról, és szálljanak át a rájuk váró pótbuszokra. Amikor azonban ezt megtagadták, kihívták a rendőrséget. Végül néhány utast sikerült meggyőzni, hogy hagyják el a vonatot.

 „A rendőrség által végzett vonatürítések nagyon ritkák” – mondta a szóvivő – Azok az utasok, akiknek el kell hagyniuk a vonatot, igénybe vehetik a következő csatlakozást”.

Vagy akár a pótlóbuszokat. De csak akkor, ha tudják, hogy ezek rendelkezésre állnak – jegyzi meg a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés