ACNEWS

Hibás a népszerű fájdalomcsillapító – kivonták a forgalomból

A terméket fájdalomcsillapítóként, és gyulladáscsökkentőként használják. Lázcsillapító hatással is rendelkezik, emellett akut izom- és izületi fájdalmak esetén is alkalmazzák.
Hirdetés
Ad image

Elrendelte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) az Algoflex izom+ízület 300 milligramm retard kemény kapszula (30x, OGYI-T-7101/02) GV006 gyártási számú tételének forgalmazásfelfüggesztését és visszahívását.

A gyógyszerhatóság  indoklása szerint október 21-én az Opella Healthcare Commercial Kft. jelezte, hogy a készítmény gyártási hibában lehet érintett, így a termék nem minden esetben felel meg a specifikációnak, és minőségi hibával lehet érintett.

A Müller Cecília országos tisztifőorvos vezette NNGYK kedden elrendelte az érintett gyógyszerek egészségügyi szolgáltatóktól, valamint betegektől történő visszahívását és az érintett tételek gyógyszertár általi kicserélését. A gyógyszer forgalomból való kivonásának, visszagyűjtésének és kicserélésének a költségei a forgalomba hozatali engedély jogosultját terhelik – ismertették a határozatban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés