ACNEWS

Hidvéghi Balázs: az illegális migráció jelenti a valódi kockázatot

Az európaiak számára nem a szélsőjobboldali hálózatok, hanem az illegális migráció jelenti az igazi biztonsági fenyegetést - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez eljutatott közleményében szerdán.

Hirdetés
Ad image

Az európaiak számára nem a szélsőjobboldali hálózatok, hanem az illegális migráció jelenti az igazi biztonsági fenyegetést – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez eljutatott közleményében szerdán.

Hidvéghi Balázs, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésének a szélsőjobboldali hálózatok által jelentett terrorfenyegetésről tartott vitája kapcsán azt mondta: a baloldal hónapról hónapra azt próbálja bebizonyítani, hogy Európára a szélsőjobboldal jelenti a legnagyobb veszélyt.

„Komolyan azt hiszik, hogy néhány német szakács és veterán komolytalan próbálkozása a legnagyobb biztonsági probléma Európában?” – tette fel a kérdést az EP-képviselő.

Emlékeztetett arra, hogy egy németországi kisvárosban december elején egy migráns két iskolás lányt késelt meg. Az egyik lány belehalt sebeibe. „És ez csak a jéghegy csúcsa” – mondta. A migránsok által elkövetett bűncselekmények száma Európa-szerte emelkedik, Németországtól Franciaországon és Belgiumon át egészen Svédországig – figyelmeztetett Hidvéghi Balázs.

Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Parlament ismét kettős mércét alkalmaz, hiszen ingerküszöbét csak a szélsőjobboldali atrocitások érik el.

Kijelentette: elég abból a felfogásból, hogy a baloldalnak csak közepe, a jobboldalnak meg csak széle van. Pártállástól független közös európai fellépés szükséges minden olyan esettel szemben, amikor egy csoport a politikai véleményét erőszakkal fejezi ki – tette hozzá az EP-képviselő.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés