ACNEWS

Hihetetlen: Pécsi Ildikónak volt egy eltitkolt házassága, még a férje sem tudott róla

Még Szűcs Lajos sem tudott a színésznő eltitkolt házasságról, amiről most Pécsi Ildikó emlékkönyve rántotta le a leplet.

Hirdetés
Ad image

Még Szűcs Lajos sem tudott a színésznő eltitkolt házasságról, amiről most Pécsi Ildikó emlékkönyve rántotta le a leplet.

Péterfi L. Csaba, Pécsi Ildikó fogadott fia könyvet írt a színésznőről Úgy, ahogy volt címmel. A férfi több emléktárgyat is begyűjtött Pécsi Ildikó halála előtt, emellett a színésznő hangfelvételen rengeteg olyan személyes történetet elmesélt Csabának, amiket csak a halála után lehetett nyilvánosságra hozni – írja a Blikk.

Péterfi L. Csaba a könyv írása közben egy újabb meghökkentő történettel állt elő: kiderült, hogy a színésznőnek volt egy eltitkolt házassága.

„Ildikó történeteiben volt, amit nem értettem: miért nem ment hozzá a nagy szerelméhez, William Bukovihoz? Meglepő választ kaptam a kérdésemre: azért, mert akkor már volt egy férje. Soha nem mesélt erről, de rábukkantam a levelezésre, amiben Ildikó megírta a szüleinek, hogy feleség lett. Ez is nagyon rá vallott, hogy levélben tájékoztatta az édesanyját és az édesapját. Először azt hittem, rosszul vannak dátumozva a levelek. Aztán rájöttem, hogy nem: Ildikónak volt egy házassága még Szűcs Lajos előtt. Mit ne mondjak, sokkoló volt a felfedezés – mondta Csaba.

Az első férjét Szilágyi Sándornak hívták, akit az ismerősei csak Nicknek becéztek. Pécsi Ildikóval amolyan se vele, se nélküle kapcsolatuk volt körülbelül másfél évig. Amikor a színésznő megtudta, hogy Szilágyi eljegyzett egy másik lányt, akkor elérte, hogy szakítsanak, majd Pécsi a férfihez költözött. Pécsi még a szüleinek se mutatta be Szilágyit, aihez 1960. június 9-én hozzáment feleségül. Egyszerű szertartás volt, utcai ruhában ment be a VIII. kerületi anyakönyvvezetőhöz, így lett hivatalosan Szilágyi Sándorné.

Kiderült, hogy a főiskolán is hozzáment egy fiúhoz, akivel csupán brahiból házasodtak össze. A szerelméhez, Bukovihoz pedig azért nem mehetett hozzá, mert az már házasságban élt, és nem akart elválni.

„Érdekes belegondolni, hogy ha nincs ez a házasság, talán minden másképp alakul, talán hozzámegy Bukovihoz. Szűcs Lajos jókor volt jó helyen. Éppen akkor adódott a lehetőség, hogy elvegye Ildikót, amikor már jogi akadálya sem volt. Valószínűleg erről a házasságról Lajos bácsi sem tudott”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés