ACNEWS

Hihetetlen: szembe kell nézni a cápával, akkor nem támad

Nem érdemes elmenekülni a cápák elől / Fotó: Pixabay
Nem érdemes elmenekülni a cápák elől / Fotó: Pixabay
Hirdetés
Ad image

Egy búvárnő a közösségi oldalán edukációs céllal elmagyarázta, hogyan kell viselkedni egy cápával ahhoz, hogy ne prédaként tekintsen az emberre.

Minden tengerben vagy óceánban úszkáló ember rémálma az, hogy egyszer csak a semmiből egy vérszomjas cápa jelenik meg előtte. Az ösztönös reakciója mindenkinek a menekülés, hiszen a fenevad az életünkre is törhet. Azonban most kiderült, hogy ez a legrosszabb megoldás, amit egy ember tehet egy cápával szemben.

Hiába a legkézenfekvőbb cselekedet, nem szabad elúszni a cápák elől – derül ki az Index cikkéből. Egy professzionális cápabúvár ugyanis megmutatta, hogyan viselkedik a ragadozó akkor, ha elmenekülnek előle.

Andriana Marina edukációs céllal osztott meg a TikTok-ján egy videót, amelyben elmagyarázza, mi a helyes viselkedés egy ilyen kéretlen találkozás alkalmával.

A videóban az látható, ahogyan a nő egy őt megközelítő tigriscápa elől próbál elúszni, amely azonban továbbra is követi őt.

Később a búvár elmagyarázza, miért ez a legrosszabb megoldás, amit egy ember egy cápával szemben tehet.

„Hiába távolodok a tigriscápától, látható, hogy továbbra is követ engem. Ha egy ilyen cápa elől próbálunk elúszni, akkor az még inkább érdeklődni fog irántunk, továbbá prédaként fog tekinteni ránk, amelyet üldözni kell” – magyarázta a szakember.

A búvár szerint tehát a cápa számára figyelemfelkeltően hat a menekülés. Amint prédaként tekint az emberre, könnyedén támadás lehet a vége, ami akár halállal is végződhet.

A búvár szerint a legjobb megoldás a higgadtság.

„Szembe kell vele fordulni, megállni, nem kapálózni, és a szemébe nézni, mert így elkerülhető, hogy prédaként tekintsen ránk.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés