ACNEWS

Hirtelen fordulat: Putyin be akarja fagyasztani a háborút

Putyin / Fotó: Shutterstock
Putyin / Fotó: Shutterstock
Az orosz elnök készen áll arra, hogy a jelenlegi harcvonalakat elismerő, tárgyalásos tűzszünettel megállítsa az ukrajnai háborút - mondta négy orosz forrás a Reutersnek, de az is kijelentette, hogy kész tovább harcolni, ha Kijev és a Nyugat nem reagál.
Hirdetés
Ad image

A Putyin környezetében zajló megbeszéléseket ismerő források közül hárman azt mondták, hogy az orosz elnök csalódottságát fejezte ki tanácsadói egy kis csoportja előtt a tárgyalások megakasztására tett kísérletek és Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek a tárgyalásokat kizáró döntése miatt.

„Putyin addig harcol, ameddig csak kell, de Putyin kész a tűzszünetre is – a háború befagyasztására” – mondta egy magas rangú orosz forrás, aki Putyinnal dolgozott együtt, és ismeri a Kremlben folyó legfelsőbb szintű beszélgetéseket. Ő is, akárcsak a cikkben idézett többiek, névtelenséget kérve beszélt az ügy érzékenységére való tekintettel.

E beszámolóhoz a Reuters összesen öt olyan emberrel beszélt, akik Putyinnal dolgoznak vagy dolgoztak együtt magas szinten a politikai és üzleti életben.

A források szerint a márciusban újabb hatéves ciklusra újraválasztott Putyin inkább arra használná ki Oroszország jelenlegi lendületét, hogy maga mögött hagyja a háborút. A Kreml felsőbb köreiben folytatott beszélgetésekről szerzett ismereteik alapján a források közül ketten azt mondták, hogy Putyin azon a véleményen van, hogy a háborúban eddig elért eredmények elégségesek ahhoz, hogy győzelmet adjon el az orosz népnek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés