ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Hivatalos! Ma reggeltől változott a KRESZ

Fotó: MTI
Fotó: MTI
Megjelent a kormányrendelet, ami alapján a mai naptól átalakul a KRESZ. Mutatjuk, mire számíthatnak az autósok.
Hirdetés
Ad image

A Magyar Közlönyben jelent meg a rendelet, ami alapján csütörtöktől használhatják a buszsávokat azok a kijelölt járművek is, amelyek részt vesznek az árvíz elleni védekezésben. Abban az esetben, ha a buszok, trolik forgalmát nem zavarják.

Ezzel „a kormány egyedi döntése esetén a természeti jelenség által előidézett veszély, katasztrófaveszély vagy katasztrófahelyzet idején a kijelölt szervezetek azon gépjárműve, amelyet a meghatározott feladat ellátására közvetlenül használnak – a természeti jelenség által előidézett veszéllyel, katasztrófaveszéllyel vagy katasztrófahelyzettel érintett települések területén – az autóbusz forgalmi sáv ideiglenes használati feltételeiről szóló – a használathoz kapcsolódó irat tartalmát és ennek kibocsátási körülményeit tartalmazó – kormányhatározatban foglaltak szerint közlekedhet.” Más jármű a buszsávot továbbra is az eddigi szabályok szerint tudja használni. A menetrend szerint közlekedő járatok pedig csak a buszsávban haladhatnak – hívja fel a figyelmet a 24.hu.

A döntés szerint Lantos Csabának kell gondoskodnia a buszsáv használatára jogosult, az elhárításban részt vevő szervezetek kijelöléséről. Valamint arról, hogy a szervezetek megkapják a járművek megjelölésére szolgáló jelzéseket. Ez egy öntapadós matrica lesz, „Országos Műszaki Irányító Törzs, OMIT, Árvízvédelem” felirattal. A rendeletben a matricák mérete és elhelyezése is fel van tüntetve. Használatát a rendőrség ellenőrzi.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés