ACNEWS

Hivatalos – Mindjárt keződik a tűzszünet Izrael és a Hamász között

Hamász. Fotó: YouTube/CNN-News18
Hamász. Fotó: YouTube/CNN-News18
Életbe lépett a Katar által közvetített négynapos tűzszünet, mely során túszokat fog cserélni a két ellentétes oldal.
Hirdetés
Ad image

Az ideiglenes tűzszünetet megelőző órákban a Gázával határos izraeli városokban rakétaszirénák szólaltak meg. Intenzív ágyúzás volt Gáza egész területén, mivel a hadsereg a szünet előtti utolsó órákban a lehető legjobban igyekezett előmozdítani a Hamász elleni küldetését.

A katari közvetítők szerint délután 4 órakor 13 Gázában fogva tartott túszt szabadítanak ki, majd ezt követően meghatározatlan számú palesztin foglyot az izraeli börtönökből.

A következő négy napban a tervek szerint legalább 50 nőt és gyermeket engednek szabadon, így becslések szerint 190 ember marad a palesztin terroristák kezén.

Ugyanebben az időszakban várhatóan 150 palesztin foglyot – többnyire nőket és kiskorúakat, néhányat gyilkossági kísérletért ítéltek el – engednek szabadon.

A megállapodás lehetővé teszi, hogy a szünet alatt üzemanyag és humanitárius szállítmányok érkezzenek Gázába, ami az első harci szünet lenne azóta, hogy a Hamász közel hét héttel ezelőtt kirobbantotta a háborút, amikor terroristái október 7-én Dél-Izraelben tomboltak – írja a Times of Israel.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés