ACNEWS

Holtan esett össze az anya, miután megharapta a hörcsög

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy 38 éves nőt megharapta otthon a család hörcsöge. A két gyermeke szeme láttára esett össze, majd belehalt a sérülésébe.
Hirdetés
Ad image

Egy 38 éves nő a spanyolországi Villarrealban otthon töltötte idejét a családjával. Amikor a kiskedvencüket a kezébe vette, az hirtelen megharapta. A nő közvetlenül az eset után gyermekeivel egy közeli kórházba utazott, hogy felmérjék és kezeljék a háziállat harapását.

Mielőtt azonban orvosi tanácsot kérhetett volna, összeesett. Két gyermeke szeme láttára halt meg a klinika bejárati ajtajától néhány méterre. Az egészségügyi személyzet, amely szemtanúja volt az esetnek, azonnal a helyszínre sietett. Az újraélesztési kísérletek azonban kudarcot vallottak.

Most boncolással tisztázzák, hogy valóban a hörcsögharapás okozta-e a nő halálát, vagy egy korábbi betegség okozhatta a hirtelen összeesést. Ritka esetekben az állatharapások veszettséget terjeszthetnek, vagy bakteriális fertőzéseket válthatnak ki. Általában tanácsos a sebeket gyorsan kimosni és fertőtleníteni, hogy elkerüljük a súlyos betegségeket – írja a Bild.

A kolumbiai születésű nő esetében azonban nem valószínű, hogy veszettséget kapott volna. Az első tünetek és a halál között ugyanis általában hét-tíz nap telik el.

A Brit Hörcsögszövetség szóvivője azt mondta: „Az immunrendszernek nagyon-nagyon legyengültnek kell lennie ahhoz, hogy ilyen reakció bekövetkezzen”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés