ACNEWS

Homokot, kavicsot etettek a borsodi kisfiúval – majdnem belehalt

Fotó: Pixabay/ArtisticOperations
Fotó: Pixabay/ArtisticOperations
Két műtétet kellett végrehajtani a megtámadott gyermeken, aki pszichés traumát is elszenvedett.
Hirdetés
Ad image

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség két fiatalkorú férfi ellen emelt vádat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

A baktakéki iskola udvarán játszottak a diákok, amikor egyik pillanatról a másikra elfajultak az események. Két fiatalkorú és egy gyermekkorú fiú, – akik osztálytársak voltak – megfogtak egy kiskorú fiút és a fűben hempergették, de az védekezett és elfutott tőlük. Ezután egy másik, szintén kiskorú társuk kezeit fogták le, a gyermeket a földre vitték és hanyatt fekvő helyzetben tartották. Eközben a gyermekkorú fiú a szájába füvet, kavicsot és homokot tömött, amit a sértett lenyelt.

A vádirat szerint a vádlottak ezután elengedték a fiút és távoztak. A sértett gyermek a történteket szégyellte elmondani, így tanárainak és szüleinek sem számolt be az eseményről. Az elkövetkező napokban egyre rosszabbul érezte magát, ezért a szülei orvoshoz vitték, ahonnan kórházba utalták és két műtétet hajtottak végre rajta.

A sértett szervezetébe jutott idegen anyag okozta megbetegedés közvetlenül életveszélyes állapotot eredményezett, életét a szakszerű egészségügyi ellátás mentette meg. A cselekmény, és az azt követő gyógykezelés számára pszichés traumát is okozott.

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottakkal szemben próbára bocsátást indítványozott, egyidejű pártfogó felügyelet elrendelésével és külön magatartási szabály előírásával – írja közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés