ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Horror a fogorvosnál: 16 millióba kerül Ágnes fogsorának javítása

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A budapesti asszony gyanútlanul ült be a fogorvosi székbe, 2,5 milliót fizetett a híd pótlására, 16 millióba kerül a javítása.
Hirdetés
Ad image

Ágnes fogászati kezelése felér egy horrortörténettel, nem elég, hogy állandó fájdalmai vannak, 16 millió forintba kerül a fogorvosa tévedése. „Azt mondta, ne hisztizzek” – idézte fel a fogorvosa reakcióját az asszony, amikor arra panaszkodott, hogy az új korona miatt fáj a begyulladt állkapcsa. Ágnes a régi alsó korona helyett kért egy újat a fogorvosától. Két és fél millió forintot fizetett érte, azóta rémálom lett az élete. Egy híd pótlását kérte a budapesti nő, a székesfehérvári fogorvos pedig azzal kezdte, hogy az összes alsó fogát kihúzta. Ezután 4 implantátumot épített az állkapcsába, de rosszul.

Szakértő mondta ki, hogy hibázott az orvos

„Utólag derült ki, hogy olyan fogakat is eltávolított, amiket nem kellett volna. Tizenkét fogat tervezett a helyükre, de rossz dőlésszögben. Azóta be van gyulladva az egész állkapcsom, zsibbad az arcom, fáj a fülem, enni alig tudok, pokol lett az életem – panaszolta a Blikknek az asszony, aki többször visszament a dokihoz, de nem lett jobb. – Ezután mentem el más fogorvosokhoz, mert az éreztem, hogy nem normális, ami velem történik. Több szakember is megerősítette, hogy rosszul van betéve az implantátum.”

A helyzet azóta tovább romlott: kiderült, hogy 16 millió forintba kerülne helyrehozni a kárt, mert ki kell venni a hibás implantátumokat, szét kell fúrni az állkapcsát, és csontpótlásra is szükség lesz az új implantátumok beépítéséhez. Közjegyző által kirendelt igazságügyi szakértő is megállapította, hogy szakszerűtlenül lett beépítve az implantátum.

Fedezi a kötelező biztosító a kontár okozta kárt

„A röntgenfelvételek is igazolták, hogy hibás eljárást választott a fogorvos. Ezért hiába javítgatta, állítgatta a doktor, Ágnesnek egyre nagyobb fájdalmai voltak. Az implantátum gyulladást okozott, amit a hibás kezelés csak fokozott” – magyarázta a nő ügyvédje a lapnak.

Ágnes az eddig kezelésért 2,5 milliót, a szakértői véleményért pedig félmillió forintot már kifizetett. Az ügyvéd felszólító levelet küldött a fogorvosnak, hogy hibás teljesítés miatt fizesse vissza a kezelés árát, és térítse meg az eddig felmerült költségeket. De érdemi választ egyelőre nem kaptak. A fogorvosi szakma különös precizitást és óvatosságot igényel, így nagy a lehetősége a mulasztásnak, műhibának, véletlen károkozásnak. A szakmai felelősségbiztosítás a fogorvosi tevékenység során a páciensek vagyonában, testi épségében vagy egészségében szakmai hiba kapcsán okozott károkra nyújt fedezetet – olvasható a medrisk.hu oldalán.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés