ACNEWS

Lefejezte a saját anyját – a bíró enyhített a büntetésén

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Egy nő, több mint százszor megszúrta saját anyját, aztán levágta a fejét és az utcára dobta.
Hirdetés
Ad image

Jessica Camilleri még 2020-ban állt bíróság elé gyilkosság miatt az ausztráliai Sydneyben. Az esküdtszék akkor emberölésben találta bűnösnek. 21 évet kapott.

A nő több mentális betegséggel élt, és megszállottja volt a horrorfilmeknek.

Képviselői fellebbeztek, és azt mondták a bíróságnak, hogy a bíró tévedett a bűncselekmény súlyosságának értékelésében. Camilleri vállalta a felelősségét és hajlandó volt segíteni az igazságszolgáltatást. Túlzónak találták a büntetés mértékét.

A fellebbviteli bíróság három bírája közül kettő helyt adott a fellebbezésnek, és a büntetést 16 év és hat hónapra csökkentette, 12 év feltételes szabadlábra helyezés nélküli időszakkal.

„Objektíven szemlélve, a történtek borzalmasak és brutálisak voltak, és egy ártatlan áldozat ellen elkövetett őrült támadásról volt szó a saját otthonában. Az áldozat testének megcsonkítása különösen szörnyűvé tette ezt az emberölést. Másrészt a bűncselekmény spontán volt. A vádlott pszichiátriai betegsége miatt elvesztette az önuralmát. Megállapítom, hogy Camilleri értelmi fogyatékossága és autista spektrumzavara miatt csak egyszerű felfogással rendelkezett az erkölcsi helytelenségről, és az emberölés idején elvesztette az önkontrollját” – mondta Peter Hamill bíró az ítéletében.

A tárgyalás során kiderül, hogy Camilleri állítólag korábban is zaklatott és többször megfenyegetett véletlenszerűen kiválasztott embereket telefonon keresztül, többek között azzal fenyegetőzött, hogy késsel levágja a fejüket – számolt be róla a Mirror.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés