ACNEWS

2024. June 30.   |   Pál napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Horrorbaleset: 5 halott a pesti gyorsvonat és a busz karamboljában

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
Autóbuszba rohant a Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, az első jelentések alapján  legalább öt ember meghalt, sok a sérült.
Hirdetés
Ad image

Vérző sebesültek, síró,  jajgató utasok fogadták a helikopterekkel, rohamkocsikkal érkező mentőket az érsekújvári horrorbaleset helyszínén. A működő, tilos jelzést mutató fényjelzős sorompóval ellátott vasúti átkelőnél hajtott át a busz, amikor belerohant a pesti gyorsvonat. A busz kettészakadt az ütközés következtében, az út szélére sodródott, ahol felborult, majd kigyulladt. Az EuroCity mozdonya szintén lángra kapott – írta a Napunk. A mentés után az egyik túlélő videót készített a lángoló szerelvényről, amit a Facebook oldalán megosztott.

A vonat utasait kimenekítették, az egyik túlélő egy videót is megosztott a közösségi oldalán. A felvételen jól látni, hogy sűrű füsttel ég a vonat mozdonya. A helyszínen járt Matúš Šutaj-Eštok belügyminiszter és Rastislav Polakovič rendőrfőkapitány-helyettes is.

A miniszter rövid sajtótájékoztatóján azt mondta, a sérültek között van az autóbusz sofőrje és a mozdonyvezető is. Annyi már bizonyos, hogy  nincs magyar áldozata, vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai balesetnek. A konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés, de továbbra is szorosan nyomon követik az eseményeket – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az MTI-vel. Paczolay Máté hangsúlyozta, a pozsonyi magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban van a szlovák hatóságokkal.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés