ACNEWS

Hosszú Katinka az úszószövetség pénzén akar Dubajozni

Hosszú Katinka a 6-ik olimpiájára készül Fotó: Youtube / M4
Hosszú Katinka a 6-ik olimpiájára készül Fotó: Youtube / M4
Primus inter pares – Egyenlők közt az első. Így gondolkodik kedvenc olimpikonunk.
Hirdetés
Ad image

A háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka bejelentette, hogy ő is indulni akar a jövő évi párizsi olimpián. Ennek érdekében megkezdte az edzését, de szeretné, hogy – akárcsak a válogatott többi tagja, – ő is Dubajban készülhessen fel a megmérettetésre. Ehhez egy írásos beadványt is küldött a szövetégnek, de vannak bizonyos kikötései. Azt kérte, hogy edzőtársaitól külön, a családjával utazhasson a Közel-Keletre, s ott a férjével, egyben edzőjével, Layber-Gelencsér Mátéval, a kis Kamíliával és egy bébiszitterrel egy ötcsillagos szállodában tölthessék az idejüket a felkészülés során.

Azt, hogy ezt finanszírozzák is-e neki, még nem született döntés. Ha tényleg megadják neki ezeket, igazán nagyvonalúságról tesz bizonyságot a MÚSZ, hiszen Katinkának nincs meg a szükséges szintideje, így jelenleg nem is élvezhetné a legjobbaknak járó lehetőségeket.

„Látok esélyt a párizsi olimpiára. Szuper lenne, mindent megteszek érte. A Nemzetközi Úszószövetség versenynaptára a mérvadó, márciustól júniusig lesz több lehetőség is a kvalifikációra. Vagyis messze nem az országos bajnokság az egyetlen opció” – mondta az Indexnek a bajnoknő.

Sós Csaba szövetségi kapitány egyébként elmondta, hogy Katinka a szülése óta igencsak lefelé ívelő teljesítményt mutat, nem is lesz már fiatalabb, és szinte esélytelennek tartja, hogy ismét éremmel térjen haza az olimpiáról.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés