ACNEWS

Hosszú Katinka végig vezetve visszatért. 3 számban úszik az OB-n

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Ma kezdődik az úszó országos bajnokság, az olimpiai bajnok Milák Kristófra és Hosszú Katinka is medencébe ugrik.
Hirdetés
Ad image

Ma délelőtt kezdődik a Duna Arénában az úszók országos bajnokság.  A legnagyobb figyelem a visszatérő olimpiai bajnokokra, Milák Kristófra és Hosszú Katinkára irányul. Nemcsak ők, a versenytársak is a párizsi olimpiai részvétel jogát szeretnék kivívni. Mint azt az AcNews megírta, a szakemberek szerint Milák Kristófnak erre minden esélye megvan, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának viszont nincs. Ugyanis Katinka olyan sok időt hagyott ki úszás nélkül, ahonnan szinte lehetetlen visszakapaszkodni a hazai élvonalba.

Ma délután Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna, Mihályvári-Farkas Viktória, míg a férfiaknál Holló Balázs és Verrasztó Dávid is az olimpiai részvételért száll medencébe. Az úszó-ob döntőit keddtől péntekig 17 órás kezdettel Duna World közvetíti élőben. A délelőtti előfutamokat az úszószövetség Youtube csatornáján lehet követni. Összesen 42 számban avatnak bajnokot. Kedden 12, míg a másik három napon 10-10 finálét rendeznek, a 400 méternél rövidebb egyéni számokban A- és B-döntőket is tartanak.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát a 2022-es római Európa-bajnokságon láthatta legutóbb a közönség. Most már édesanyaként ugrik medencébe – írta az m4Sport. Korábban azt mondta, megcélozza pályafutása hatodik ötkarikás részvételét is. A 34 éves úszó 100 méter pillangón, valamint 200 és 400 méter vegyesen adta le nevezését. Hosszú szintén kedd délelőtt, a 200 vegyes előfutamaiban kezdett, 200 vegyesen kedd, 400 vegyesen csütörtök, 100 pillangó péntek délután úszhat éremért.

Hosszú Katinka végig vezetve nyerte meg a 200 vegyes előfutamát. Pillangón (28.88 másodperces idővel), ahogy várható volt vezetett, ám érdekes módon háton (ebben az úszásnemben Rióban olimpiai bajnok volt 100 méteren) felúsztak rá többen is (1:03.20-as idővel fordult). Aztán mellen meglépett a mezőnytől (1:43.55), majd gyorsban tovább növelte a különbséget és végül 2:16.58-as idővel ért célba.

A női mezőnyben 2:11.47 az olimpiai szintidő, ezzel egyelőre csak Sebestyén Dalma rendelkezik a magyar sportolók közül.

Nem sokkal később Milák Kristóf is vízbe ugrott. Ő a 100 gyors előfutamában kezdte meg a szereplést és a 9. előfutamot megnyerve (nyolc századot vert Németh Nándorra), a legjobb idővel (49.02) jutott tovább.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés