ACNEWS

2024. September 23.   |   Tekla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Hosszú Katinka ne akarjon már Győzike lenni

Hosszú Katinka / Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hosszú Katinka / Fotó: MTI/Illyés Tibor
Úgy tűnik senki nincs, aki figyelmeztesse Katinkát: egy olimpiai bajnok nem nevezhet szarjankónak, aljasnak egy másik olimpiai bajnokot.
Hirdetés
Ad image

Hosszú Katinka nem érti: ha sms-ben szarjankónak nevezi a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökét, aki amúgy olimpiai bajnok úszó, a Facebook oldalán írt levelében pedig aljasnak és gerinctelennek nevezi a vezetőket, az nem szakmai kritika. Hanem útszéli gyűlölködés, fröcskölődés. Ami a teljesítmény nélküli trash celebek szintje. Ezért aztán Katinka ne akarjon már Győzike lenni. Hiszen mégis egy háromszoros olimpiai bajnok. Hát viselkedjen is úgy.

Mint azt az AcNews megírta, Hosszú Katinka versenyzőként idén nem jutott ki a párizsi olimpiára. Azonban szakkommentátorként az Eurosport meghívására ott lehetett Párizsban. És kihasználta a lehetőséget, hogy Milák Kristóffal takarózva belerúgjon a MÚSZ összes vezetőibe. Felszólította őket, hogy mondjanak le. Másnap Kristóf 200 pillangón ezüstérmet szerzett, aminek egész Magyarország örült. Annak ellenére, hogy Katinka ellopta a show-t. Elérte: a figyelem egy része nem Milák Kristófra, hanem rá irányult. Hogy Miláknak semmi szüksége nem volt Hosszú Katinka kirohanására, az is jelzi, hogy pár nap múlva 100 méter pillangón aranyérmes lett. Ennyi. De a párizsi olimpián nyílt vízi úszásban aranyérmes Rasovszky Kristóf is úgy érzi, nem volt szerencsés Hosszú Katinkától, hogy az ő versenyeik elé időzítette az úszószövetség vezetését támadó nyílt levelét. Rasoövszky ezt a Magyar Nemzetnek adott interjújában panaszolta el.

Akkor ki hátráltatta Milák Kristófot?

Hosszú Katinka most az Eurosport YouTube-csatornáján adott exlúzív interjújában megerősítette a korábbi állításait – írta az Origo. Kifogásolta azt is, hogy Milák Kristóf nem kapott támogatást az edzőktől. Azt már mi tesszük hozzá, hogy Katinka azokra az edzőkre hivatkozik, akiknek Kristóf nem árulta el, hol jár, mit csinál, hogyan edz, hogyan készül fel az olimpiára. Így pedig nehéz neki bármilyen támogatást nyújtani.

„Sajtónyilvános lett, hogy ő esetleg nem úgy készül, mint amit elvárnának. Ez gyengítette őt, hiszen nemzetközileg is megjelent. Nem segítette, csak hátráltatta Milákot ez az egész, ami körülötte volt, még úgy is, hogy ismét olimpiai bajnok lett” – nyilatkozta Hosszú Katinka.

Bébiszitterrel az edzőtáborban

„Nagy hiba volt, hogy az úszószövetségnél előre mosták a kezeiket, miszerint nem tudnak a felkészüléséről. Egyértelmű, hogy ilyesmiről kifelé beszélni nem szabad. Ha támogatok valakit, az az alapvető része, hogy nem mondok ilyeneket” – tette hozzá Hosszú Katinka. Aki többé kevésbé érthetően megfogalmazta, hogyan lehetne még sikeresebb a magyar úszósport, miben látja a fejlődési lehetőséget.

Hogy honnan ered Hosszú Katinka önmagát felemésztő haragja? Csak sejthetjük. A Blikk információi szerint tavaly év végén állítólag Katinka levelet írt a Magyar Úszó Szövetséghez. Amelyben kérte, hogy a válogatottól külön, a családjával utazhasson a Közel-Keletre edzőtáborba. És ott a férjével, egyben edzőjével, Layber-Gelencsér Mátéval, a kislányával és egy bébiszitterrel egy ötcsillagos szállodában tölthesse az idejét a felkészülés során. A MÚSZ a lap érdeklődésére azt közölte, még nem született döntés az ügyben. De a luxuskörülményeket biztosan nem teljesíti, de Katinkának arra talán van esélye, hogy a válogatottal elmehessen edzőtáborozni Dubajba.

Cáfolta a sajtó és a MÚSZ állítását

„Szó sem volt arról, hogy Hosszú Katinka bébiszittert is vinne az edzőtáborba, arról meg főleg nem volt szó, hogy ezt a Magyar Úszó Szövetség fizetné ki” – válaszolta a Telex megkeresésére Hosszú Katinka pr-csapata. – Az Iron Swim Sportegyesület szerint Hosszú ugyanott fog felkészülni és ugyanazon a szálláson fog lakni, mint mindenki más a válogatottból. „Az egyetlen változás a dátum volt, mert Katinka felkészülését tekintve ez jobban felel meg neki” – írták.

Sós Csaba szövetségi kapitány akkor úgy vélte „Hosszú Katinkának a szülés előtti utolsó versenye már egy masszívan lefelé ívelő pályafutást mutat, ezért szinte esélytelennek tartja, hogy ismét éremmel térjen haza az olimpiáról.” A többi pedig  már (úszó)történelem.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés