30 éves lett a Republic – „Cipő minden koncertünk szerves része”

AC News 2019.06.11. Huppsz

30 éves lett a Republic – „Cipő minden koncertünk szerves része”

Első slágerével rögtön belopta magát az emberek szívébe három évtizede Bódi László és együttese. Az indula mandula megalkotói méltó módon szeretnének megemlékezni a jubileumi koncerten a tragikus hirtelenséggel elhunyt énekesükre, Cipőre és az elmúlt évekre.

 

 

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Ki ne ismerné a Repül a bálna, Szeretni valakit valamiért, Engedj közelebb, Ha itt lennél velem, A 67-es út, Kék és narancssárga, Szállj el kismadár című dalokat, hogy csak néhányat említsünk a megszámlálhatatlan Republic slágerből, melyeken generációk nőttek fel. Az újak mellett ezek az örökzöldek is felcsendülnek majd a banda 30 évét ünneplő koncerten, 2020. március 14-én a Papp László Budapest Sportarénában. A Bódi László Cipő, Boros Csaba, Nagy László Attila, Patai Tamás és Tóth Zoltán alkotta klasszikus felállás, több mint 20 évig osztozott a közös munka minden örömében, sikerében, feladatában. Egészen az énekes tragikus haláláig. A rajongók kérésére, hihetetlen akaraterőt és szakmai alázatot tanúsítva az együttes átvészelte a legrosszabbat, frontemberük elvesztését és a hagyományok megtartása mellett máig aktívan folytatta a munkát. Az akkor már régóta a zenekarral dolgozó Halász Gábor lett a Republic gitárosa, Boros Csaba basszusgitáros pedig előre lépett a mikrofonhoz.

„Hogy miképp lehet egy ilyen formátumú egyéniség után ezeket a dalokat egyáltalán elénekelni? Nagyon nehezen. Nem fizikálisan, hanem lelkileg – mondja Csaba. „Időbe tellett, hogy összeszedjük a gondolatainkat, a legújabb lemezeinken és a fellépéseken már ezeket közvetítjük, de Cipő minden koncertünk szerves része a mai napig. A koncert első és utolsó dala mindig az övé, az ő hangja csendül fel, és ez így is marad. A zenekar a 2010-es években hagyományai megtartása mellett tudott tovább fejlődni.”

 

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)