80 éves lett a Tom és Jerry – Így emlékszik vissza Lippai László a szinkronjára

Dózsa Gabriella 2020.02.11. Huppsz

80 éves lett a Tom és Jerry – Így emlékszik vissza Lippai László a szinkronjára

A Drága örökösök sztárja színházi és filmes szerepei mellett rengeteget szinkronizál. Imádja a nagy volumenű amerikai filmeket is, de azt élvezi a legjobban, ha mesefigurák bőrébe bújhat. Egyik kedvence a Tom és Jerryből Falatka karaktere volt.

 

 

 

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

1940. február 10-én láthatta a nagyérdemű a Tom és Jerry első epizódját. Bár a Puss Gets the Boot című résznek nem terveztek folytatást, végül az MGM egész sorozatot rendelt belőle. A hét Oscar-díjat is bezsebelő, 164 részes rajzfilmsorozat eredeti, 1940 és 1967 között készült 114 epizódját William Hanna és Joseph Barbera jegyzi, ezek után készült még 50, a legutolsó rész 2014-ben. A Warner Brothers, a Tom és Jerry jogainak a birtokosa az idén egy élőszereplős játékfilm elkészítését tervezi az ismert macskáról és az egérről.

Generációk nőttek fel Tom, a macska és Jerry, az egér állandó párharcain. Lippai László már évek óta kedvelte és nézte a sorozatot, amikor behívták egy castingra a magyar szinkronhoz.

„Sokan azt gondolják, hogy mesét szinkronizálni könnyű” – mesélte az AcNewsnak a Drága örökösök Benedekje. „Pedig nem, sőt, igazi kihívás. Ott ugyanis általában elváltoztatott hangon kell megszólalni. Olyan szerencsés voltam a castingon, a megrendelő több szerepet is rám bízott, több éven keresztül szinkronizáltam például a sorozatban Falatkát. Amikor aztán a gyermekeim nézték a vicces egér és a gonosz macska küzdelmeit a televízióban, el sem akarták hinni, hogy az én hangomat hallják.”

Lippai László neve szinte összemosódott a mesékkel, nem is bánja. A szintén népszerű Dragon Ballban Son Goku az ő hangján szólal meg húsz éve.

„Két vicces történetem is fűződik ehhez a sorozathoz. Az egyik, hogy felkeresett egy tetoválóművész rajongó, aki szívesen rám varrná az általam szinkronizált mesehősöket. A másik még ennél is bizarrabb. Egy sírköves azt mondta, ha meghalok, elkészíti gránitból a sírkövemet, rajta grafittal az általam megformált Son Gokuval…”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT