Beleznay Endre nehéz szívvel veszi át Gesztesi Károly szerepét

Dózsa Gabriella 2020.01.14. Huppsz

Beleznay Endre nehéz szívvel veszi át Gesztesi Károly szerepét

A Bánfalvy Stúdió a január 4-én tragikus hirtelenséggel elhunyt színművészre épült. A tragédia után sokat gondolkozott a teátrum vezetősége, mi legyen az előre lekötött előadásokkal. De mivel úgy gondolták, Gesztesi Károly sem szeretné, ha cserbenhagynák a közönséget, így szerepeit szétosztották.

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Több nagysikerű darabban is játszott halála előtt Gesztesi Károly a Bánfalvy Stúdióban. A tragédia után nehéz döntést kellett meghoznia a társulatnak, végül szétosztották a színész szerepeit. A Páratlan páros című vígjátékban Beleznay Endre, a Nicsak, ki lakik itt? című komédiában Harmath Imre, A miniszter félrelép című bohózatban pedig Németh Kristóf veszi át Gesztesi Károly szerepét.

„Nehéz örökség, de már csak Karcsi miatt is tisztességesen teljesítem a rám bízott feladatot” – mondta nagyot sóhajtva Beleznay Endre az AcNewsnak. „Ma kaptam meg a szövegkönyvet, a videót az előadásról már megnéztem. Aztán beszéltem a fiával, Márkóval, és éppen mondtam neki, hogy az elmúlt pár évben annyira egymásra hangolódtunk az édesapjával, hogy van olyan jelenet, amit ugyanúgy reagáltam volna le, ahogy ő… Január 27-én lesz az első előadás, biztos, hogy lesznek nehéz pillanatok, nem lesz könnyű majd elvonatkoztatni a tragédiától.”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT