Benkő Dániel lánya: Édesapám hamvait szabadjára engedtük a szálló szélben

Soltész Mónika 2020.02.06. Huppsz

Benkő Dániel lánya: Édesapám hamvait szabadjára engedtük a szálló szélben

Benkő Dániel december 15-én, szívrohamban vesztette életét. A lant- és gitárművész családja ez idáig titkolta a temetés részleteit, azonban most a lánya öntött tiszta vizet a pohárba a sok találgatás miatt és elmondta, szűk körben búcsúztak édesapjától.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

„Sajnálattal tapasztaltam, hogy kérésem ellenére – mely szerint mindenki legyen szíves tiszteletben tartani édesapám emlékét – olyan írások jelentek és jelennek meg a mai napig, amelyek távol állnak a valóságtól. Most édesapám temetésével kapcsolatban szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba” – mondta a Borsnak Benkó Dániel lánya, aki szeretné, ha végre hagynák békében nyugodni az édesapját.

„Édesapám, Benkő Dániel, a csodálatos művész egy erős, megingathatatlan személyiség volt. Egy kőszikla, aki azt akarta, hogy az emberek szemében örökké ez a kép éljen, ha rá gondolnak. Ő egy szárnyaló lélek, aki nem arra teremtetett, hogy halála után testének hamvai egy márvány sírkő rabjává váljanak; nem egy zarándokhelyen kívánt nyugodni, ami az elmúlást juttatja az eszükbe az oda látogatóknak. Így hát, az ő kérésére a hamvait szabadjára engedtük a szálló szélben a hozzá igazán közel állók körében. Aki szeretne tőle elbúcsúzni, nem teheti, mert ő most is ott van mindenhol; a fűszálban, a fákban, a szélben és a csodálatos zenéjében, amely örökké fennmarad az utókor gyönyörködtetésére” – tette hozzá a lantművész lánya.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT