Díszpolgári címet kapott Láng József

Soltész Mónika 2019.06.11. Huppsz

Díszpolgári címet kapott Láng József

Láng József januárban ünnepelte 85. születésnapját. A Jászai Mari-díjas színművész számos kitüntetés büszke tulajdonosa, és most egy újabb került be a féltve őrzött vitrinbe, ugyanis a XIII. kerület díszpolgári címével jutalmazták. Boldogan és egyben büszkén mesélt az AcNewsnak legújabb elismeréséről.
 

hbs(400x300)

Láng József 35 éven át volt a XIII. kerület lakosa. Rengeteg emléke, élménye fűződik azokhoz az évekhez. Ugyan már elköltözött Angyalföldről, de a „kapcsolat” nem szűnt meg végleg, hiszen 67 éve játszik a József Attila Színházban. A színművészt most díszpolgári címmel jutalmazták és a számos díja mellé most már ez is helyet kapott a becsben tartott vitrinjében.

„Személyesen, a nálunk tett látogatásakor újságolta el a polgármester úr, a jó hírt. Nagyon megtisztelő számomra ez a kitüntetés. Több, mint három évtizedet éltünk a XIII. kerületben, a gyermekeink is ott születtek, ott járták ki az iskolát. Szerettünk ott lakni. Elköltözésünkkel sem szűnt meg a kerülettel a „kapcsolatunk”, hiszen 1962-óta a József Attila Színház tagja vagyok” – kezdte lapunknak a színművész, aki elárulta, mélyen meghatotta a kitüntetés.

„Amikor megtudtam, hogy Jászai Mari-díjat kapok, ugyanennyire váratlanul ért, mint most a díszpolgárrá avatás híre. Május 31-én volt az átadása, rendkívül megható volt számomra az a pillanat. Rengetegen gratuláltak, ami külön jól esett számomra” – tette hozzá Láng József.

 

Láng József és felesége, Zsuzsa

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)