Életműdíjat kapott Bodrogi Gyula

AC News 2019.04.23. Huppsz

Életműdíjat kapott Bodrogi Gyula

Újabb díjjal lett gazdagabb hétfő este a Nemzet Színésze. Bodrogi Gyula mellett Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, és Venczel Vera művészi pályáját ismerte el életműdíjjal a Magyar Filmakadémia Egyesület az 5. Magyar Filmhét nyitóestjén.

 

cba bejegyzeseknél(200x300)

Az elmúlt két hétben szinte folyamatosan ünnepelték a Jászai Mari-díjas művészt. Bodrogi Gyulát először több fázisban köszöntötték 85. születésnapja alkalmából. Kollégái, igazgatói hatalmas gálával ünnepelték a Nemzeti Színházban, majd a József Attila Színházban is.

„Az évfordulók számomra egyáltalán nem fontosak, pláne egy ilyen nagy számnál. Ezt már kimondani is rossz, mert nem tud vele elszámolni az ember!”- mondta a születésnapján az AcNewsnak Bodrogi Gyula. „ Mindig úgy rangsoroltam, hogy húszévesen az ember már felnőtt, harmincévesen férfi, negyvenen túl ember, ötven esztendősen bácsi, hatvan után pedig már aggastyán. Utána már nem is számoltam az éveket. Nagyon szívesen elélek akár százhúsz évig is. Sokáig kell élni, ahhoz még jól jön az egészség is, és egy viszonylagos jólét. Dolgozni mindenképpen kell. Aki 120 éves korában még mindig dolgozik, az már hosszú életű. Szenes Iván írt egy dalt, ahol elmondja, a hosszú élet titka, a hosszú házasság, mert ez az ember rövid életű már eleve nem lehet.”

Süsü népszerű szinkronhangja számtalan televíziós darabban, filmben, színdarabban szerepelt, és mai napig szinte minden este van előadása. Nem is akar „nyugdíjba” menni, élete a színjátszás. Munkájáért Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera művészi pályáját ismerte el életműdíjjal a Magyar Filmakadémia Egyesület hétfőn este az 5. Magyar Filmhét nyitóeseményén a budapesti Corvin moziban.

(Fotó: MTI)

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)